„Tehnici de autoreglare în terapia copiilor” – o resursă pentru specialiști și părinți

Tehnici de autoreglare în terapia copiilor

Cartea „Tehnici de autoreglare în terapia copiilor” este scrisă de colega mea de profesie, psihologul și psihoterapeutul Andreea Neagu. Cartea este structurată în 2 exemplare și este o foarte bună resursă atât pentru specialiști, cât și pentru părinți. Mă bucur că Andreea a găsit răgaz să pună pe foaie o parte din munca grozavă pe care o face în cabinet. Este fără doar și poate unul dintre cei mai buni specialiști în lucrul cu copiii.

 

Cartea este destinată lucrului terapeutic si psihoeducațional. Cu siguranță îmi va fi de mare ajutor la grupurile de dezvoltare socio-emoțională pe care îmi propun să le reiau. Eu am parcurs cartea și o găsesc la fel de utilă și pentru părinții care își doresc să afle mai multe despre dezvoltarea și creșterea abilităților de autoreglare. Și cu cât știu mai mulți părinți, cu atât le va fi mai ușor mai multor copii 🙂 .

 

Primul exemplar al cărții cuprinde partea teoretică a ceea ce înseamnă autoreglare. De asemenea sunt explicate tehnicile expresiv-creative, de terapie prin joc și mindfulness. Acestea ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale și sociale ale copiilor. Tehnicile sunt structurate pe mai multe planuri: corporal, emoțional, cognitiv și comportamental. Al doilea exemplar cuprinde peste 110 carduri de autoreglare decupabile. Cardurile prezintă tehnici terapeutice de autoreglare, pe 4 planuri de funcționare: în relație, corporal, emoțional și cognitiv.

 

”Toate aceste tehnici pot fi aplicate fie la nivel individual (tu cu tine, pentru dezvoltarea ta personală și îmbunătățirea proceselor de autoreglare generale, în diferite medii în care funcționezi, fie ca ești acasă, la școală, la serviciu, la plimbare, în călătorii, în orice loc în care te afli), la nivel de relație directă cu clienții de toate vârstele, cu focus pe copii și adolescenți (de exemplu, în lucrul terapeutic individual, cu copii începând de la 6-7 ani, până la adolescenți și chiar cu adulți putem însera tehnicile și folosirea cardurilor în terapie) sau la nivel de grup (de exemplu, în terapiile de familie, în terapiile de grup, în procesele psiho-educaționale sau în mediile educaționale, în clasa de elevi)”. 

Cartea „Tehnici de autoreglare în terapia copiilor” te va ajuta să:

– Înțelegi ce presupun, din punct de vedere teoretic, procesele psihologice de autoreglare;

– Ai acces la psihoeducație pe teme legate de conștientizare emoțională, somatică și cognitivă;

– Descoperi un model de intervenție terapeutică pentru lucrul cu copii și preadolescenți pentru a-i ajuta să își dezvolte procesele de autoreglare;

– Exersezi tehnici specifice de autoreglare în lucrul terapeutic cu copiii și preadolescenții.

 

Mai multe delii despre carte și modalitatea de comandă găsiți pe site-ul Andreei Neagu.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.