Despre mine

Sunt psiholog și psihoterapeut, sau, după cum spunea băiatul meu, ”Mami vorbește cu oamenii când îi doare sufletul”. Este o profesie în care cred cu toată ființa mea, pentru că știu cât de important este să găsești drumul înapoi la tine. Știu că terapia poate fi salvarea când înăuntrul tău sunt atâtea lupte pe care nu le înțelegi și nici nu știi cum să le potolești. Pentru că știu că toate luptele din tine crează războaie și în afara ta.

Sunt specializată în ”Psihoterapia integrativă a Traumei” și continui să mă dezvolt profesional, urmând acum formarea în Psihoterapia centrată pe traumă, prin Metoda Intenției. Am studiat la facultatea de Psihologie și Facultatea de Asistență Socială și am continuat cu masterul ”Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei”. Sunt membră a Colegiului Psihologilor din România din 2011 și membră a Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei din 2023.

Sunt dintotdeauna fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Nu știu să trăiesc altfel decât venind în ajutorul celor din jurul meu. Am învățat să fac asta de foarte mică, cu pierderi de Sine pe care l-am recuperat cu greu în terapie. M-am regăsit și am păstrat și mai vie dorința de a-i ajuta pe cei care caută să se ajute. De data asta fără să mă mai pierd pe mine.

În fiecare dintre noi există o putere uimitoare care așteaptă să fie găsită.

Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!

Lucrez individual cu clienții, cu atenție, răbdare, empatie și blândețe, într-un spațiu sigur și confidențial, pentru a-i ajuta să acceseze toate resursele din interiorul lor. Pentru că răspunsul este întotdeauna în noi!

Livrez module tematice de educație parentală. Mai pe scurt și direct, încerc să îi ajut pe părinți să înțeleagă mai bine nevoile copiilor și comportamentele lor și cum pot face o echipă bună împreună. De asemenea lucrez pe acest aspect și în cadrul ședințelor de consiliere parentală. Și nu uit să îi direcționez pe părinți și către ei înșiși, pentru că este imposibil să îi înveți pe copii ceea ce tu nu ești.

Am pus bazele unui proiect prin care formez personalul educațional în vederea dezvoltării emoționale a copiilor cu care lucrează la clase sau în centrele de tip Școală după Școală. Este visul meu mare! În fiecare școală din România, profesorii să sprijine copiii să își dezvolte reziliența și inteligența emoțională. Să îi ajute să găsească resurse interioare și să capete abilități sociale și emoționale prin care să se adapteze mediului și să progreseze, indiferent de condițiile de viață.

Scriu cărți terapeutice pentru copii și părinți din dorința de a-i sprijini să depășească împreună momentele dificile prin care trec, sau să se adapteze cu mai multă ușurință la noile etape din viața lor. Subiectele cărților scrise de mine sunt inspirate din viața de zi cu zi și sunt un ghid pentru întreaga familie. Poveștile sunt gândite să ajute copii să își descopere propriile resurse și să ajute părinții să dezvolte abilități, metode, tehnici cu ajutorul cărora să îi ghideze pe copii în gestionarea emoțiilor și dificultăților cu care se confruntă.


Mai multe detalii despre experiența profesională puteți să citiți în CV Cristina Buja.

Porniți pe drumul către voi oricât de greu v-ar fi și oricât de prea departe de voi vă simțiți. Meritați!

Cabinet Individual de Psihologie – Psihoterapeut Cristina Buja

Hai să lucrăm împreună

Psihoterapie individuală

DURATĂ 50 MINUTE / ȘEDINȚĂ

Psihoterapia individuală este un proces terapeutic de tipul 1 la 1 care te ajută să îți cunoști durerea, să te înțelegi, să schimbi ce merge împotriva ta și astfel să îți îmbunătățești viața.

Psihoterapie de familie

DURATĂ 60 MINUTE / ȘEDINȚĂ

Psihoterapia de familie vă ajută să găsiți modalitățile prin care să eliminați tensiunile resimțite, să vă înțelegeți reciproc și să găsiți resursele pentru a crește împreună.

Dezvoltare personală și emoțională

ADULȚI ȘI COPII

Grupurile de dezvoltare personală și emoțională au marele beneficiu de a oferi vindecarea prin relaționare.

Programe de educație parentală

MODULE TEMATICE

Modulele tematice pentru părinți te sprijină să îți dezvolți la maximum competențele parentale.

Ateliere Corporate Wellbeing

ATELIERE PERSONALIZATE

Organizez ateliere ”Corporate Wellbeing” pe teme de interes venite din partea angajatorului sau al angajaților