Despre separarea părinților – Interviu Antena 1

Despre separarea părinților

Am vorbit pe scurt, cu Ruxandra Luca, într-un interviu la Antena 1, despre separarea părinților și modul în care le putem rămâne aproape copiilor. Sigur, subiectul este mult mai amplu și timpul a fost scurt. Mai multe detalii am cuprins în cartea pe care am lansat-o de curând, ”Fram și Bumbic cel cu două case”. Cartea face parte din Seria emoțional publicată de Lumea Lui Fram Ursul Polar. ”Fram și Bumbic cel cu două case” este un ghid pentru familii care se schimbă, în care este abordată tema dificilă și provocatoare a divorțului.

 

Ca un mesaj scurt și cuprinzător despre ce le spunem copiii despre separarea părinților:

”Mama și tata nu se mai iubesc între ei și nu mai sunt fericiți împreună și au decis să fie fericiți separat. Dar amândoi îl iubesc foarte mult pe copil și vor continua să o facă. Asta nu se va schimba niciodată”.

 

Familia se schimbă, dragostea rămâne. Cel mai important rol în adaptarea copilului la nouă viață de după divorț îl are relația părinte-copil. Vă recomand să rămâneți prezenți în viața copiilor voștri. O relație plină de iubire și grijă va crește reziliența copiilor în fața tuturor durerilor cu care se vor întâlni.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.