Dezvoltare personală și emoțională

Adulți

Grupurile de dezvoltare personală și emoțională au marele beneficiu de a oferi vindecarea prin relaționare. Lucrul în grupuri reduce sentimentul de singurătate. El oferă cadrul de siguranță și sprijin pentru a produce schimbarea pe care o dorești sau pentru a ameliora suferința simțită. Grupul devine locul unde participanții învață unii de la alții noi abilități de relaționare și de gestionare a dificultăților.

 

Copii

Pentru copii, grupurile de dezvoltare a competențelor sociale și emoționale cresc reziliența (capacitatea de a face față provocărilor vieții), inteligența emoțională, empatia, autonomia, creativitatea, starea de bine și încrederea în sine. Metodele şi tehnicile experenţiale folosite sunt un mijloc de construire a personalităţii ce permite o conectare cu sinele și dezvoltă capacitatea de expresie şi comunicare în relaţii interumane. În astfel de grupuri copiii își formează abilităţi de comunicare şi relaţionare printr-un contact verbal şi nonverbal adecvat cu ceilalţi, își exprimă sentimentele, emoţiile, dorinţele, nevoile, reduc sau elimină anxietăţile, frustrările şi inhibiţiile, prin descărcarea creativă a tensiunilor acumulate. Un alt beneficiu major al acestor grupuri îl constituie dezvoltarea spontaneităţii, care facilitează integrarea emoţională şi comportamentală în grup, precum şi dezvoltarea capacităţilor cognitive precum atenţia, limbajul, gândirea, memoria şi creativitatea.

 

Grupurile se organizează cu maxim 10 participanți, cu durată medie de 90 minute / întâlnire.

Grupuri organizate până în prezent:

Grup de suport pentru părinți care și-au pierdut copilul – ”Între două lumi” 

Grupuri de dezvoltare emoțională pentru copiii de vârstă școlară mică 

Grup de lucru ”Vrei un copil fericit? Începe cu tine!”

Formarea personalului educațional din 8 centre de zi sociale, pentru a implementa grupuri de dezvoltare emoțională pentru copiii de vârstă școlară mică.          

Înscrie-te pe lista de așteptare

Dacă îți dorești să te înscrii pe lista de așteptare pentru a avea prioritate când organizez un nou modul/grup sau dacă ai întrebări legate de acest subiect, poți completa formularul de mai jos sau poți trimite un e-mail la adresa buja.cristina@yahoo.com. Vei primi un răspuns în cel mai scurt timp posibil.