Cum a fost în tabăra eematico?

Cum a fost în tabăra eematico? Exact așa cum ne-am și așteptat și încă ceva în plus. Am petrecut foarte mult timp împreună. Nu că n-am sta oricum mult timp împreună, dar mie îmi lipsea genul acesta de mult timp cu deloc griji. Am făcut ceva activități pentru prima dată în viața noastră: traforaj, construcții din lemn cu unelte adevărate, de oameni mari, jurnal de tabără, dărâmat ziduri cu baloane cu apă și blocat pe tiroliană. Asta din urmă nu făcea parte din plan, dar, după cum spuneau colegii din tabără, am uitat să ne punem pietre în rucsac, să ne ajute la aerodinamică.

Am jucat fotbal în fiecare zi, câteva ore. Cum să vă spun ? Mi-au făcut plămânii aripi .

Am petrecut și timp separat. Eu cu cărțile mele, el cu copiii și pisicile de la pensiune. 

Am lucrat la un proiect comun, mașina timpului, care ne-a dus înapoi în perioada Renașterii. 

Super echipa eematico a știut să se adapteze la specificul grupului și au fost flexibili în organizarea programului. Vorba lor, pâna la urmă eram într-o tabără de relaxare … după cum se vede.

Am luat gustarea pe șantier și am o vagă impresia că tocmai asta o făcea să fie și atât de gustoasă.

Am făcut experimente, iar asta întotdeauna îi atrage pe copii. Mai ales alea de sună a fiind interzise și oricum nu le-ar face părinții acasă fiindcă țin la pereții lor.

Așa că am avut parte de liniște, joacă, experiențe noi, muncă de echipă și legare de noi prietenii. Nu că n-ar fi fost și momente notate de David ca fiind mai puțin plăcute, cum ar fi mersul la culcare 🙂 .

Întâlnirile de educație parentală au fost și ele un element pe care eu îl consider util și necesar.

Au fost întâlniri de grup dar și întâlniri individuale. S-a discutat despre cele 5 limbaje ale iubirii și am fost încurajați să descoperim limbajul de bază al copilului nostru. Am avut și temă, să exersăm toate limbajele cu ei.  Sigur, cel puțin din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai practicate limbaje a fost cel al serviciilor. Rar se ducea vreun copil în cameră după jucărie, apă, bluză sau ce le mai lipsea. Cică pierdeau din timpul de joacă 🙂 . Îi înțeleg!

 

Ce m-a surprins la final au fost diplomele pe care le-am primit. Am realizat cât de atentă a fost echipa eematico la specificul fiecărei relații copil-părinte. Au oferit diplome personalizate care subliniau elementele pozitive și cele mai evidente pentru fiecare familie în parte.

Ne-a plăcut în tabăra eematico. A fost cu multă liniște și timp pentru noi doi. Dacă nu ați încercat până acum taberele de familie, vi le recomand. Sunt o foarte bună ocazie de a întări relația cu copilul, de a crea amintiri, de a experimenta activități noi și asta fără stres, le organizează ei pentru tine, tot ce trebuie să faci este să fii prezent emoțional acolo, pentru copil și pentru tine însăți/însuți.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 533

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.