Tabăra de construire Tempus Machina – eematico

Bănuiesc că v-ați prins până acum că noi suntem mari, mari iubitori de jocuri, invenții, experimente și construcții, de orice activitate care îți dă voie să îți folosești imaginația. La fel suntem mari, mari iubitori de vacanțe și de timp petrecut împreună. Acestea sunt motivele pentru care, cu câteva luni în urmă, am rezervat și o vacanță în tabăra de construire Tempus Machina eematico.

 

Apoi, ca mulți alți oameni, am ajuns să supra calculez, regândesc și să anulez vacanțele. Mai puțin tabăra. Asta după ce m-am asigurat că ei implementează reguli de protecție și vom fi în siguranță acolo. Revin asupra acestui aspect.

Adevărul este că avem nevoie mai mult decât oricând să fugim în natură și să uităm de griji, muncă și tensiune.

Adică eu, că na, copilul mai puțin muncă și griji. Maxim un șters de geamuri când facem curățenie. Avem mai mult decât oricând nevoie să părăsim apartamentul nostru și să stăm la aer. Să interacționăm cu alți oameni decât noi înșine. Iar eu, după o perioadă atât de lungă în care am fost și angajat, și mamă, și bucătar, și educatoare, și asistentă medicală, și animator, recunosc, am nevoie să fug undeva unde singura grija a mea o să fie să mă joc cu copilul meu și să mă distrez. Merit mai mult ca oricând așa o vacanță 🙂 ! Am mai fost cu David în tabere de familie și recunosc, au fost printre concediile mele preferate. 

De ce am ales să merg în tabăra de construire Tempus Machina eematico?

– Este destinată copii +4 ani și părinților lor.

– Are o durată de 6 zile (5 nopți). Timpul perfect să apuc să mă relaxez zdravăn.

– Cazarea se face la o pensiune montană cu o curte imensă, prin urmare este suficient spațiu să alerge iedul mic.

– Sunt incluse 3 mese/zi, plus gustări sănătoase. Eu uit complet de gătit, pus și ridicat masa.

– În fiecare zi sunt activități planificate unde sunt asigurate toate materialele și uneltele necesare. Noi doar ne prezentăm la ele. Activitățile sunt astfel gândite încât ajută participanții să își dezvolte abilitățile cognitive, de comunicare, capacitatea de a găsi soluții, abilitățile de lider dar și spiritul de echipă. Ele dezvoltă stima de sine și consolidează relația părinte-copil, lucrând la un proiect comun. Îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile sociale și de interacțiune atât cu copii, cât și cu adulți. Iar de asta au atât de mult nevoie după această izolare.

– Există 1 trainer la 5 copii. Grupul are oricum maxim 20 de participanți, dar este împărțit în mai multe micro-grupuri, pentru a le oferi ocazia tuturor să se exprime și pentru a le acorda atenție.

– Pe lângă activitățile practice puteți beneficia și de sprijinul unui psiholog cu experiență în lucrul cu copiii. Pentru că este important să venim în sprijinul copiilor noștri, să ne putem adapta la nevoile lor, să privim cu claritate în relația pe care o avem cu ei și să lucrăm la noi înșine pentru a fi părinți cât mai buni pentru ei. Și este important să le arătăm iubirea noastră într-un mod cât mai clar lor. Să comunicăm folosind același limbaj al iubirii. Așa că, ne vom familiariza cu limbajele iubirii în cadrul unui workshop inițial, apoi vom încerca împreună să identificăm limbajul principal al copilului și vom exersa cum să ne exprimăm folosind acel limbaj. Atunci când copilul se simte iubit, când rezervorul lui emoțional este plin, disciplina nu mai este văzută ca o disciplină în sensul rigid, este percepută ca un mod de viață pozitiv în care amândoi creștem.

 

Mai multe detalii despre toate taberele de construire pentru copii găsiți pe site-ul eematico.ro.

Pentru copii mai mari există tabere de construire Tempus Machina destinate exclusiv lor. Dar și tabere de arhitectură care sună foarte bine, cred că lui David i-ar plăcea asta în viitor.

 

Și pentru că trăim vremurile pe care le trăim, este important să vă spun că organizatorii iau toate măsurile necesare pentru siguranța tuturor participanților. Vă dau și eu câteva detalii, dar să știți că sunt foarte deschiși și flexibili, așa că puteți să discutați cu ei. Vă oferă toate informațiile necesare și vă ajută cu cererile pe care le aveți, în așa fel încât copiii să fie în siguranță și voi să fiți liniștiți.

Câteva dintre măsuri:

– În fiecare tabără va fi prezent un responsabil de sănătate (absolvent al cursului de prim ajutor).

– Activitățile se vor face în microgrupuri.

– Se vor folosi mănuși, mască, viziere.

– Zilnic se va lua temperatura trainerilor și copiilor (și părinților prezenți în tabăra de familie).

– Paturile vor fi distanțate și se va reduce numărul la 2 copii per cameră.

– Se asigură spațiu separat de o cameră în cazul necesității de a izola un suspect de infecție cu COVID-19.

– Mâncarea este făcută la pensiune cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță în ceea ce privește prepararea hranei și funcționarea în regim de restaurant.

Și pentru că pozele pot spune mult mai multe decât spun eu J uitați aici ce ne așteaptă pe noi și pe voi dacă vreți o astfel de experiență. Pozele sunt făcute anul trecut.

 

Tabere de construire pentru părinți și copii 4 ani+

Tabere de construire pentru copii 4-9 ani și 7-14 ani

Cei mici își vor lasa imaginația liberă în universuri multiple. Vor avea ocazia să ridice construcții emblematice, să afle despre aspectele cotidianului. Să ia parte la obiceiuri și traditii demult apuse. Să redescopere experimentele științifice ale epocilor trecute și să construiască împreună viitorul. Să fie vorba de piramide, de roboți inteligenţi sau poate chiar lumea înainte de electricitate?

Tabere de arhitectură pentru copii între 10 și 14 ani

Echipă de arhitecți juniori care vor accepta provocarea mașinii timpului vor lucra alături de arhitecți adevărați, pe baza pașilor de lucru: analizăm tema, alegem locul construcției, ținem cont de materialele folosite și echilibrăm cele trei aspecte fundamentale ale unei construcții: utilitate, rezistență și estetică. Oare cum vor arăta proiectele copiilor numai bune de a fi teleportate în viitor?

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.