Umidificatorul Philips are grijă de aerul pe care îl respiră copilul tău (P)

După ce am rămas însărcinată cu David, am început cercetările despre ce avem nevoie să îi cumpărăm. Pe lângă pătuş, căruț, haine și tot arsenalul cu nimicuri, multe de altfel, am citit și despre necesitatea unui umidificator. Eu personal nu i-am dat importanță. Nu-s foarte prietenă cu tehnologia asta care depășește aria laptop-telefon. Viitorul tată în schimb s-a activat, s-a informat și m-a anunțat că totuși avem nevoie de unul, așa am luat umidificatorul Philips.

 

Nu l-am contrazis, fiindcă nu aveam argumente, dar nici nu mă convisese total argumentele lui pro umidificatoare:

– în camera noastră unde vom sta cu bebelușul, aerul este prea uscat, mai ales iarna din cauza sistemelor de încălzire (David s-a născut în ianuarie 🙂 )
aerul prea uscat facilitează uscarea mucoasei nazale şi iritarea căilor respiratorii, mai ales în timpul somnului, când bebelușul respiră mai mult pe gură
– aerul prea uscat poate produce infecții respiratorii, alergii și o piele uscată pentru bebeluș.

 

Dar știți cum i-am dat dreptate și l-am rugat chiar să ne grăbim și să luăm unul? Toamna, când s-a răcit vremea afară și au pornit caloriferele, s-a intensificat disconfortul meu în timpul somnului. Pe lângă un burtoi care nu îmi permitea să stau cum vreau eu, unde vreau eu și mă trimitea de câteva ori pe noapte la toaletă, m-am luptat și cu aerul din cameră, care îmi usca mucoasa nazală. Dimineața devreme, mult mai înainte să sune ceasul, eu mă trezeam pentru că pur și simplu simțeam că nu pot să respir.

 

În plus aveam mereu buzele uscate, până în punctul în care îmi sângereau. Așa că stăteam cu apa și strugurelul lângă mine. Iar prea multă apă mă trimitea inevitabil la toaletă. Înțelegeți distracția? Mi-am dat seama că dacă eu, un adult, nu mă înțeleg cu aerul din cameră, pentru un bebeluș, mult mai sensibil decât un adult, trebuie să fie chiar mai greu.

Umidificator Philips 1

Medicii susțin că umiditatea ideală a camerei în care stă bebelușul ar trebui să fie de 50%. Trebuie să avem grijă când alegem un umidificator pentru că unele modele răspândesc praf alb, pete de apă, ioni, compuşi chimici sau ozon. Așa că e bine să optăm pentru unul care purifică aerul. Philips a creat umidificatoarele cu tehnologia NanoCloud, de ultimă generaţie, care păstrează nivelul ideal de umiditate în aer, între 40% şi 60%, îmbogăţindu-l cu molecule de apă pură. 

 

Gama de umidificatoare Philips cu tehnologia NanoCloud au control automat şi tehnologie de evaporare inteligentă, mai exact:

– distribuie uniform aerul umidificat în întreaga cameră
– au capacitate de umidificare de 200 ml/h
– pot funcționa timp de 8 ore
– curăță aerul uscat din cameră
– dețin setări care îți permit un control precis al umidităţii
– au alertă care te anunță atunci când este nevoie să umpli rezervorul (capacitatea rezervorului este de 2 l)
– se opresc automat atunci când rămân fără apă
– au modul de somn în care funcţionează cu minimul de lumini aprinse
– sunt uşor de folosit şi curăţat, cu un design potrivit chiar si pentru spaţiile mici.

 

Umidificator PhilipsPractic cum funcționează umidificatoare Philips cu tehnologia NanoCloud? Filtrul absorbant al umidificatorului cu tehnologie NanoCloud extrage aerul uscat împreună cu particulele mari, cum ar fi părul oamenilor/animalelor și praful și îl trece printr-un filtru NanoCloud de tip “fagure”, alcătuit din multiple straturi, proiectat special pentru a optimiza absorbţia şi distribuţia de apă. Apoi sistemul de evaporare avansat cu tehnologia NanoCloud umidifică aerul adăugând molecule de apă în acesta, fără bacterii sau calcar. Ventilatorul umidificatorului, extrem de silenţios, evacuează aerul sănătos la o viteză constantă, asigurând o distribuţie uniformă. Există și un filmuleț de prezentare.

 

Sigur, folosirea unui umidificator nu garantează că bebelușul tău nu va răci sau nu va avea nasul înfundat. Dar reduce din riscuri și mai ales creează un confort care îl poate ajuta să doarmă mai bine. Și credeți-mă, dacă bebe doarme bine și părinții au o șansă în plus să mai afla din când în când ce este acela ”somn”.

 

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Un comentariu la „Umidificatorul Philips are grijă de aerul pe care îl respiră copilul tău (P)

  1. Buna!

    Ne-ai convins, cred ca o sa ne cumparam si noi un umidificator Philips.
    Am gasit pe amazon.de si chiar este mai eftin cu 25%. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.