Cum sa il inveti culorile V

Cum il inveti culorile

Dacă vin ploile și vremea urâtă, n-am încotro decât să invetez jocuri iar și iar. Le mai repet și pe cele de până acum, dar uite că David îmi seamănă și se plictisește cam repede de activități repetitive. Am găsit o nouă activitate pe tema ”Cum sa il inveti culorile„.

 

Am găsit o nouă modalitate de a aprofunda noțiunea culorilor și recunoașterea lor. De asemenea ajută și la dezvoltarea motricității fine și a coordonării ochi-mână. De la prima utilizare le-a potrivit pe toate fără măcar să îi ofer prea multe indicații, semn că e timpul să trecem la ceva mai complicat. O să mă gândesc la ceva.

 

De ce anume am avut nevoie?
– o cutie de carton
– paie colorate
– acuarelă, pensulă
– creion, gumă de șters
– o șurubelniță

 

Cum am procedat?
Am căutat prin casă o cutie care să fie albă pentru a se vedea clar culorile. Am făcut 8 găuri cu o șurubelniță. Cu un creion am marcat cercuri și le-am pictat două roșii, două galbene, două verzi și două albastre. Gata! La joacă cu noi!

Cum sa il inveti culorile V - 1

La final, când s-a plictisit de sortat culorile, a trecut la parcat mașini pe și în cutie 🙂 Întotdeauna găsește el ceva nou de făcut!

 

David – 1 an și 9 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Engin Akyurt @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

3 comentarii la „Cum sa il inveti culorile V

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.