Să privești înăutrul tău și să te cunoști este o lecție fundamentală când vrei să crești un copil fericit

Să ne uităm cu atenție la noi și la binele nostru și să ne trăim viața în acord cu asta, este o lecție fundamentală când vrem să creștem copii fericiți. Vă invit la atelierul de lucru , ”Vrei un copil fericit? Începe cu tine!”, pe care îl organizez împreună cu Oana Budiș, pe data de 23 noiembrie. Va fi o foarte bună ocazie să privești înăutrul tău, să te analizezi, să te descoperi, să fii mai aproape de ceea ce ai real nevoie tu și copiii tăi. Să fii o variantă cât mai bună a ta!

Mă iubește și dacă îl cert?

Indiferent ce și cum face un părinte, niciun copil nu va renunța să îl iubească. Aș vrea ca asta să vă rămâne în voi și să vă ajute atunci când ce vă doriți pentru ei, nu vă iese. Aș vrea în același timp să nu vă țină în confortul zicalei ”Lasă, nici părinții mei nu au făcut și nu au dres și uite ce bine am ieșit eu”. Că nu ești tocmai bine dacă te tot doare sufletul. Și pe câți dintre noi nu ne doare !?

 

Nu vă duceți în habotnicia de a fi un părinte perfect, dar nici nu vă mulțumiți doar cu faptul că îi iubiți. Perfecți nu aveți cum să fiți. Doar iubirea nu vă va ajuta să nu vă scoateți propriile dureri de copil în relația cu copilul vostru.

Transmit copilului limitele și temerile mele?

Știu că mulți părinți își doresc să crească copii fericiți. Știu că suntem o generație care este din ce în ce mai atentă la nevoile copiilor și capacitățile lor și la modul în care își pot dezvolta abilitățile pentru propriul bine. Și mai știu că intenția aceasta nobilă nu are întotdeauna și rezultatele dorite. De ce? Pentru că nu poți privi cu adevărat clar către copilul tău când te dor rănile și pentru că este greu să distingi clar care sunt nevoile copilului tău când îți urlă nevoile tale în urechi. Și în astfel de vârtejuri este foarte ușor să confuzi nevoile copilului cu ale tale, să îi transmiți limitele și temerile tale, să crezi că strategiile bune pentru tine sunt bune și pentru el, că el simte cum simțeai și tu la vârsta lui.

Am puterea să fiu un bun părinte?

Cu cât vă cunoașteți mai bine pe voi înșivă, cu cât vă vindecați rănile, cu atât veți putea să fiți mai deschiși, mai liberi, mai flexibili, mai ”acolo” pentru copiii voștri. Aveți în voi toată această putere de a fi părinți buni, doar că resursele de care aveți nevoie pot fi blocate în experiențele  timpurii dureroase, nevindecate încă. Și copiii au această putere de a oglindi neajunsurile noastre.

 

Vă așteptăm la atelierul de lucru ”Vrei un copil fericit? Începe cu tine!”. Înscriere se face accesând formularul acesta https://forms.gle/ggd33M2SazQ6GC588 . Locul va fi garantat doar după plata integrală prin virament. După completarea formularului veți primi un e-mail cu detaliile despre plată.

Alte date tehnice:

Psihologi: Cristina Buja & Oana Budiș
Ziua: Sâmbătă, 23 noiembrie 2019
Orele: 10:00 – 13:00
Număr locuri: 15
Locația: Str General Nicolae Haralambie, nr 37
Preț: 130 lei/persoană (pentru cupluri prețul este de 220 lei/cuplu)

 

Evenimentul îl găsiți și pe Facebook, aici.

 

(Sursă poză: just_shot_of_jameson)

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.