Interviu – Despre terapie și cum propria vindecare te face să fii mai bine cu copilul tău

să fii mai bine cu copilul tău

[spu popup=”22027″]YOUR TEXT OR IMG HERE[/spu]Am acceptat invitația Laurei de a oferi un interviu pe blogul ei DialoguriSincere.ro. Mi-a plăcut foarte mult subiectul, această privire din ambele părți. Pentru că, să fii un părinte cât mai bun pentru copilul tău nu înseamnă doar să faci ceva cu el, pentru el, la el. Înseamnă și să te uiți la tine. De fapt, este foarte mult despre asta. Așa că, am vorbit cu ea despre terapie și cum funcționează ea. Am explicat prin câteva exemple cum propria vindecare te face să fii mai bine cu copilul tău.

 

Atunci când pui o limită este posibil să existe proteste din partea copilului. Este normal, stăm cu supărarea lui și gestionăm protestele. Sunt părinți care nu pot sta cu durerea copilului și cu supărarea copilului, motiv pentru care le vine greu și să pună limite. Așa că, nu este despre limita copilului, este despre durerea noastră. Iar copiii chiar au nevoie de limite și reguli, fără ele se simt dezorientați și nesiguri.

De ce este atât de important să ne vindecăm rănile ? Cum ne influențează ele relația cu copilul?

Laura este din Alba Iulia, mămică, soție, marketing manager, voluntar în asociații, fan al cărților pentru copii, pasionată de scris. De curând și-a găsit vocea aceea care o îndeamnă să pună pe foaie sentimente, trăiri, experiențe, lucruri ce o schimbă, influențează, țin pe linia de plutire. Ori care o determină să fie o versiune mai bună a ei pentru ea și cei din jur. Așadar, pe blogul ei, dialogurisincere.ro vei citi, în mare parte, versiunea ei de adevăr în legătură cu starea de bine personală și cum influențează ea relațiile în special cu cei mici. Dar și cu soțul, familia extinsă, prietenii, serviciul, comunitatea ori societatea în general. Încă un exemplu că propria vindecare te face să fii mai bine cu copilul tău, dar și cu cei din jur 🙂  .

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.