Reîncepe Programul ÎMPREUNĂ – Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu

Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu

Reiau programul online „Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu” și vă invit să facem ÎMPREUNĂ călătoria către cea mai bună variantă a noastră, ca părinți. Vom fi ÎMPREUNĂ într-un spațiu sigur și confidențial. Voi fi acolo pentru voi cu atenție, empatie, răbdare, blândețe și angajament. Voi adapta materialele în funcție de grup și de nevoile voastre, precum și de vârsta copiilor pe care îi aveți. Vor fi cunoștințe practice, discuții deschise, veți primi materiale suplimentare ca sursă de completare a informațiilor discutate și veți primi teme care să vă abiliteze să utilizați tehnici de educație pozitivă pentru copiii voștri. Și știu sigur, din programele trecute, că va fi o bună ocazie să ne construim ”tribul” care ne lipsește atât de mult în vremurile noastre.

 

Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu1

 

Programul ÎMPREUNĂ – ”Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu”, este adresat părinților care au copii cu vârsta 0-12 ani. Modulele vor fi axate pe categorii de vârste. Pentru cei cu copii mai mici este o pregătire în avans, în așa fel încât să veniți în întâmpinarea nevoilor copiilor, dar fără să uitați de voi. Pentru cei cu copii mai mari este o foarte bună ocazie pentru introspecție, și acolo unde este necesar, pentru recuperarea din pierderi și reorganizarea relației, astfel încât adolescența să poate fi trăită cu mai puține tensiuni. Veți descoperi ce faceți bine, cum să întăriți partea aceasta, veți descoperi și unde este nevoie să mai lucrați, și mai ales cum. Veți avea pauze pentru aplicarea tehnicilor și pentru introspecție.

 

Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu2

 

Vor fi 8 întâlniri online, timp de 8 săptămâni cu 8 teme principale. Ele vă vor ajuta să vă cunoașteți copilul, dar și pe voi înșivă și astfel să creați ÎMPREUNĂ o relație sănătoasă, deschisă, autentică și stabilă.

 

Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu3

  1. MODUL 1 – Cunoaște și înțelege copilul.

Veți afla ce sunt copiii capabili să înțeleagă și să facă în funcție de vârsta pe care o au și de etapele de dezvoltare și care sunt nevoile lor reale. Veți descoperi care este tipul de temperament al copilului vostru și care este al vostru și cum influențează asta relația dintre voi doi. Sigur, vom discuta și despre cum îi puteți sprijini în funcție de temperamentul pe care îl au.

  1. MODUL 2 – Dezvoltă-i inteligența emoțională și reziliența.

Vestea inconfortabilă este că nu putem crea o bulă de cristal care să ne protejeze copiii. Vestea bună este că există reziliență și îi putem ajuta să și-o dezvolte. Copiii rezilienți sunt curajoși, deschiși, curioși și plini de viață. Vom afla cum putem să creștem rezilienţa la copii şi adolescenţi.

  1. MODUL 3 – Învață cum să îl asculți și cum să îi vorbești ca să te asculte! 

Limbajul este principala modalitate de interacțiune dintre voi și copii. El poate să fie un cadou atunci când copilul se simte înțeles, văzut, valorizat, iubit, sau un prilej de suferință când crează toate acestea fix pe dos. Modul în care vorbim copiilor îi pot face pe aceștia fie prizonieri sau îi pot elibera să fie ei înșiși, la toată capacitatea lor.

  1. MODUL 4 – Stabilește reguli și limite adaptate și folosește-le pentru binele copilului.

Copiii au nevoie de libertate pentru a avea loc să își dezvolte potențialul, dar au nevoie si de ghidaj, de reguli și limite, pentru a se simți în siguranță. Când ele nu exista ei devin dezorientați și nesiguri. Veți învăța cum să stabiliți aceste reguli în funcție de nivelul lor de dezvoltare și cum să le folosiți pentru binele tuturor.

  1. MODUL 5 – Abordează pozitiv comportamentele nedorite ale copilului.

Copiii, toți, fără doar și poate, vor manifesta și comportamente nedorite de noi, oricât de mult vom fi acolo pentru ei. Să greșești este o parte normală a vieții. Copiii au nevoie ca părinții să îi îndrume, să le ghideze comportamentul într-un mod care să îi predispună să își însușească autodisciplina. Vă veți dezvolta abilitățile de a vedea ce se ascunde în spatele comportamentelor copiilor și veți aborda aceste comportamente dificile cu răspunsuri adecvate din punct de vedere al dezvoltării lor. Și, sigur, vom discuta și despre cum putem să prevenim anumite situații tensionate.

  1. MODUL 6 – Cunoaște durerea ascunsă în tine. Vindecă! 

Uneori suntem prea prinși în propria imagine despre lume și în propria durere. Atunci când avem conflicte cu copiii noștri ies la iveală informații despre noi la care altfel, nu putem avea acces. Ei ne dau acest dar de a putea intra în contact cu noi înșine și copiii din noi uitați demult. Dar e nevoie să fim atenți! Veți afla cum să faceți o hartă a vindecării tocmai în funcție de aceste dureri care ies la suprafață în interacțiunea cu copiii.

  1. MODUL 7 – Gestionează propria furie pentru a putea să îl gestionezi blând pe el.

Furia este un sentiment normal și un semnal pe care trebuie să îl luăm în seamă. Este important să învățăm noi, și prin exemplul nostru și pe copiii noștri, modalități sănătoase prin care să gestionăm sau să manifestăm furia. Părinții sunt oameni și ei, cu propriile limite și propriile nevoi, cu stres și cu momente când le este greu să își gestioneze furia, neputința, frustrarea. Vom discuta despre dificultățile cu care vă confruntați și despre soluțiile practice pentru acestea.

  1. MODUL 8 – Evaluăm și sărbătorim reușitele! 

Am parcurs un drum lung ÎMPREUNĂ. Acum ne oprim, subliniem esența copiilor, a noastră și a relației pe care o creăm și sărbătorim reușitele. Și stabilim câteva obiceiuri zilnice pentru o relație mai sănătoasă … cu copiii noștri și cu noi înșine.

 

Cum să devin un părinte mai bun pentru copilul meu4

 

Investiție

Este foarte important angajamentul de a participa la acest grup pe toată durata programului, pentru a putea integra toate informațiile de care ai nevoie să devii un părinte mai bun pentru copilul tău.

Prețul întregului program este de 640 de lei (80 lei/sesiune). Dacă vă înscrieți până la data de 30 septembrie veți avea un discount de 15% (preț total 540 lei).

 

Rezervarea unui loc se face prin plata avansului în valoare de 50%, restul sumei urmând a fi plătită până la a patra întâlnire. Avansul este returnabil dacă înscrieți pe altcineva în loc.

 

Număr de participanți

Locuri limitate – maximum 12 participanți. Numărul minim de participanți pentru ca acest grup să funcționeze este 8, iar numărul maxim este 12.

 

Când au loc întâlnirile grupului?

Întâlnirile au loc în fiecare zi de marți, de la 18:00, după cum urmează:

12 Octombrie (18:00 – 20:00)

19 Octombrie (18:00 – 19:30)

26 Octombrie (18:00 – 19:30)

02 Noiembrie (18:00 – 19:30)

09 Noiembrie (18:00 – 19:30)

16 Noiembrie (18:00 – 19:30)

23 Noiembrie (18:00 – 19:30)

30 Noiembrie (18:00 – 19:30)

 

Unde au loc întâlnirile?

Online, pe platforma ZOOM care este accesibilă de pe laptop/tabletă/telefon. Înscrierea se face accesând formularul acesta https://forms.gle/w8RL4VquhmHXq3DW6 .  Locul va fi garantat doar după plata avansului prin virament bancar. După completarea formularului veți primi un e-mail cu detaliile despre plată.

 

Pentru cei care nu mă cunosc și ajung aici prin recomandări sau din pură întâmplare, găsiți mai multe detalii despre experiența mea profesională de aproape 10 ani, la rubrica ”Despre mine”. Dacă aveți întrebări îmi puteți scrie pe adresa de e-mail buja.cristina@yahoo.com .

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.