Programul ÎMPREUNĂ – „Cum să fiu un părinte cât mai bun pentru copilul meu?”

Lucrez de multă vreme la un program complex care să răspundă întrebării pe care o primesc cel mai des de la părinți „Cum să fiu un părinte cât mai bun pentru copilul meu?„. Așa că vă invit să facem această călătorie ÎMPREUNĂ.

 

Vor fi 8 întâlniri online, timp de 8 săptămâni și vom aborda 8 teme principale care vă vor ajuta să vă cunoașteți copilul, dar să vă cunoașteți mai bine și pe voi înșivă și astfel să creați ÎMPREUNĂ o relație sănătoasă, deschisă, autentică, stabilă. Pentru că orice relație este despre 2, iar o lecție fundamentală în a crește un copil fericit este să fii conștient de ce ai în interiorul tău și aduci în relația cu copilul. Veți descoperi ce faceți bine, cum să întăriți partea aceasta, veți descoperi și unde este nevoie să mai lucrați, și mai ales cum. Veți avea pauze pentru aplicarea tehnicilor și pentru introspecție.

 

Vom fi ÎMPREUNĂ într-un spațiu sigur și confidențial. Voi fi acolo pentru voi cu atenție, empatie, răbdare, blândețe și angajament. Voi adapta materialele în funcție de grup și de nevoile voastre, precum și de vârsta copiilor pe care îi aveți.

 

Fiecare întâlnire este dedicată abordării unei teme esențiale în a fi un părinte cât mai bun. Vor fi cunoștințe practice, discuții deschise, veți primi materiale suplimentare ca sursă de completare a informațiilor discutate și veți primi teme care să vă abiliteze să utilizați tehnici de educație pozitivă pentru copiii voștri. 

  1. Cunoaște și înțelege copilul.

Veți afla ce sunt copiii capabili să înțeleagă și să facă în funcție de vârsta pe care o au și de etapele de dezvoltare. Care sunt nevoile lor reale. Ce tip de temperament au, ce tip aveți voi și cum influențează asta relația dintre voi doi, dar și cum puteți să vă sprijiniți copiii în funcție de temperamentul pe care îl au.

  1. Dezvoltă-i inteligența emoțională și reziliența.

Vestea inconfortabilă este că nu putem crea o bulă de cristal care să ne protejeze copiii. Vestea bună este că există reziliență și îi putem ajuta să o dezvolte. Copiii rezilienți sunt curajoși, deschiși, curioși, plini de viață. Ce înseamnă să fiți alături de copiilor voștri și cum puteți face asta? 

  1. Învață cum să îl asculți și cum să îi vorbești ca să te asculte! 

Limbajul este principala modalitate de interacțiune dintre voi și copii. El poate să fie un cadou atunci când copilul se simte înțeles, văzut, valorizat, iubit, sau un prilej de suferință când crează toate acestea fix pe dos. Modul în care vorbim copiilor îi pot face pe aceștia fie prizonieri, fie îi pot elibera să fie ei înșiși, la toată capacitatea lor.

  1. Stabilește reguli și limite adaptate și folosește-le pentru binele copilului.

Copiii au nevoie de libertate pentru a avea loc să își dezvolte potențialul, dar au nevoie si de ghidare, de reguli și limite, pentru a se simți în siguranță. Când ele nu exista ei devin dezorientați și nesiguri. Veți învăța cum să stabiliți aceste reguli în funcție de nivelul lor de dezvoltare și cum să le folosiți pentru binele tuturor.

  1. Abordează pozitiv comportamentele nedorite ale copilului.

Copiii, toți, fără doar și poate, vor manifesta și comportamente nedorite de noi, oricât de mult vom fi acolo pentru ei. Să greșești este o parte normală a vieții. Copiii au nevoie ca părinții să îi îndrume, să le ghideze comportamentul într-un mod care să îi predispună să își însușească autodisciplina. Vă veți dezvolta abilitățile de a vedea ce se ascunde în spatele comportamentele copiilor și veți aborda aceste comportamente dificile cu răspunsuri adecvate din punct de vedere al dezvoltării lor.

  1. Cunoaște durerea ascunsă în tine. Vindecă! 

Uneori suntem prea prinși în propria imagine despre lume și în propria durere. Atunci când avem conflicte cu copiii noștri ies la iveală informații despre noi la care altfel, nu putem avea acces. Ei ne dau acest dar de a putea intra în contact cu noi înșine și copiii din noi uitați demult. Dar e nevoie să fim atenți! Veți afla cum să faceți o hartă a vindecării tocmai în funcție de aceste dureri care ies la suprafață în interacțiunea cu copiii.

  1. Gestionează propria furie pentru a putea să îl gestionezi blând pe el.

Furia este un sentiment normal și un semnal pe care trebuie să îl luăm în seamă. Este important să învățăm noi, și prin exemplul nostru și pe copiii noștri, modalități sănătoase prin care să gestionăm sau să manifestăm furia. Părinții sunt oameni și ei, cu propriile limite și propriile nevoi, cu stres și cu momente când le este greu să își gestioneze furia, neputința, frustrarea. Vom discuta despre dificultățile cu care vă confruntați și despre soluții practice pentru acestea și pentru momentele tensionate.

  1. Evaluăm și sărbătorim reușitele! 

Am parcurs un drum lung ÎMPREUNĂ. Acum ne oprim, subliniem esența copiilor, a noastră și a relației pe care o creăm și sărbătorim reușitele.

 

Investiție

Este foarte important angajamentul de a participa la acest grup pe toată durata programului, pentru a putea integra toate informațiile de care ai nevoie să devii un părinte cât mai bun pentru copilul tău. 

Prețul întregului program este de 640 de lei (80 lei/sesiune). 

*Discount de 200 ron pentru cupluri

 

Rezervarea unui loc în Programul ÎMPREUNĂ – „Cum să fiu un părinte cât mai bun pentru copilul meu?” se face prin plata avansului în valoare de 50%, restul sumei urmând a fi plătită până la a patra întâlnire. Avansul este returnabil dacă înscrieți pe altcineva în loc.

 

Număr de participanți

Locuri limitate – maximum 12 participanți. Numărul minim de participanți pentru ca acest grup să funcționeze este 8, iar numărul maxim este 12.

 

Când au loc întâlnirile grupului?

Întâlnirile au loc în fiecare zi de marți, de la 18:30, după cum urmează:

 

24 Noiembrie (18:30 – 20:30)

01 Decembrie (18:30 – 20:00)

08 Decembrie (18:30 – 20:00)

15 Decembrie (18:30 – 20:00)

05 Ianuarie (18:30 – 20:00)

12 Ianuarie (18:30 – 20:00)

19 Ianuarie (18:30 – 20:00)

26 Ianuarie (18:30 – 20:00)

 

Unde au loc întâlnirile?

Online, pe platforma ZOOM care este accesibilă de pe laptop/tabletă/telefon.

 

Înscriere se face accesând formularul acesta  https://docs.google.com/forms/u/0/

 

Dacă aveți întrebări îmi puteți scrie pe adresa de e-mail buja.cristina@yahoo.com .

 

Locul va fi garantat doar după plata avansului prin virament bancar. După completarea formularului veți primi un e-mail cu detaliile despre plată.

 

FotoCredit: Foto Experience Ro


Ce spun participanții despre experiența din cadrul Programului ÎMPREUNĂ:

 

 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 530

2 comentarii la „Programul ÎMPREUNĂ – „Cum să fiu un părinte cât mai bun pentru copilul meu?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.