Cum să îți faci singură manichiura (rezistentă și atractivă)

De câteva luni mă chinui să scriu acest text. Da, atât de mult îmi ia uneori să finalizez o idee … in lipsă de timp, plus că mi-a luat mult să fac pozele, pe principiul un model de manichiură pe săptămână. Cum să îți faci singură manichiura, rezistentă și atractivă?

Cum procedez să țină oja o săptămână, să nu sară?
 1. Primul și cel mai important pas este să negociez cu bărbatul, spălatul vaselor 🙂 . Sigur că poți să îți cumperi mașină de spălat vase, dar eu nu am reușit să câștig discuția asta așa că mă mulțumesc cu ajutorul lui în cursul săptămânii, important pentru mine este să țina oja de luni până vineri când ies mai mult în lume.
 2. Când îmi vine rândul la spălat de furculițe, folosesc mănuși chirurgicale 🙂 .
 3. Înainte de a aplica primul strat șterg foarte bine unghiile, să nu mai existe urme de ojă veche, sau urme de ulei, cremă etc.
 4. Aplic o bază, lacul de unghii tratament 8in1 Total Action Intensive Nail Conditioner de la EvelineCosmetics, costa 8 lei la BebeTei.
 5. Aplic un strat de ojă colorată, sau două, aici mă ghidez după tipul ojei, îmi dau seama după prima aplicare dacă este suficient sau nu.
 6. La final top coat-ul Nail Care de la Flormar (sunt și alte firme, eu pe acesta îl cunosc).
 7. Spre sfărșitul săptămânii bag o revizie, adică îmi mai sare câte puțin oja, pe vârful unghiei și acopăr dând cu ojă, ușor, doar acolo unde este sărit.
Ce modele simple, dar de efect, îmi fac?
 1. Varianta clasică, toate unghiile cu aceeași culoare.

Cum sa iti faci singura manichiura 12. Varianta o unghie de altă culoare.

Baietii si martisoarele13. Varianta french colorat la un singur deget. Se poate face și la toate, evident.

Cum sa iti faci singura manichiura 34. Varianta french clasic sau colorat.

Cum sa iti faci singura manichiura 4

5. Varianta mat și lac, combinat. Din întâmplare am cumpărat o ojă care este mată și pe care o folosesc în mai multe combinația. Cea preferată este să îmi fac toate unghiile cu ea și apoi doar pe una să aplic lac, sau invers.

Cum sa iti faci singura manichiura 5.1

Cum sa iti faci singura manichiura 5

6. Varianta cu modele, dar pe asta o fac extrem de rar pentru că nu am timp să mă pictez pe unghii 🙂 , așa că nici măcar poze nu am.

 

Alte tips & tricks pentru îngrijire, găsiți aici și aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificari articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

6 comentarii la „Cum să îți faci singură manichiura (rezistentă și atractivă)

   1. Mulțumesc frumos.
    Știi cumva ce culori folosești? Au set special pt manichiura franțuzească?
    Imi place la Nebunie, si unghiile tale făcute asa arata demențial. Fix pe gustul meu 🙂

    1. Stai că am încurcat borcanele. Pentru manichiură franțuzească am Gabrini N01 și Golden Rose 04. Cea albastra mată este Melkior și celelalte sunt Flormar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.