Zi cu fapte bune – Asociatia Spitale Curate

Zi cu fapte bune

„Zi cu fapte bune” este un program al Asociației Spitale Curate prin care încearcă să ajute cât mai mulți copii bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic București și Marie Curie. Pentru mine ”Zi cu fapte bune” nu este doar un program. Este dovada că există oameni care pot să iasă din lumea lor perfectă doar pentru a aduce măcar un zâmbet pentru copiii care luptă să rămână în viață, într-o perioadă în care ar trebui ca singura lor grijă să fie joaca, nu lupta cu moartea.

„Zi cu fapte bune” înseamnă în termeni practici:

un program de nutriție care conține: broșuri pe fiecare patologie în parte cu informații despre ce alimente sunt permise și nepermise copilului bolnav de cancer, cum se combină alimentele corect și reguli de igiena;

–  ateliere de nutriție lunare la fiecare spital. Îi învăță cum să prepare un mic dejun sănătos, gustări sănătoase și sucuri din fructe și legume;

– o carte de bucate special creată pentru copii, cu rețete sănătoase astfel încât să existe mai multe alternative;

– timp de 2 luni au oferit și o masă sănătoasă pe zi celor 35 de copii bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic București. Dar din lipsă de fonduri au fost nevoiți să se oprească 🙁 .

– sărbătoresc zile de naștere în spital;

– organizează petreceri tematice pe 14 februarie, 1 martie, 1 iunie, 31 octombrie. Și încearcă să le ofere copiilor de fiecare dată costume de supereroi și de prințese.

– uneori îi ajută cu produse de igienă, pijamale, geluri de duș, săpun, periuțe de dinți, pasta de dinți etc. … și în principiu ce e nevoie.

 

În termeni reali, ”Zi cu fapte bune” este ceea ce spune Alexandra Răureanu, Președintele Asociației Spitale Curate, atât de cald și plin de bine, Pe cât posibil încercăm să îi bucurăm pe copii cu tot ce putem. Până la urmă ”Zi cu fapte bune” este o poveste despre dragoste 🙂 . Totul se face din dragoste si cu dragoste.”.

 

Acum își doresc foarte tare să facă o ședință foto cu costumele de prințese și de supereroi, cu decoruri specifice. Sunt în căutare de voluntari care să se costumeze în prințese și supereroi. Să viziteze împreună cu ei, secțiile de oncologie din spitale. Și strâng fonduri pentru a asigura costum fiecărui copil, sunt în jur de 150. Iar un costum calitativ și nou, pentru a fi sigur pentru copiii care au probleme cu imunitatea, costă între 150 lei și 250 lei.

 

Dacă vă doriți să îi sprijiniți îi puteți scrie Alexandrei pe pagina de Facebook „Zi cu fapte bune” sau puteți să achiziționați un tricou din colecția de tricouri „Zi cu fapte bune”. De altfel vă las și contul lor în cazul în care doriți să faceți o donație în bani, RO46RZBR000060016949927, deschis la Raiffeisen Bank, beneficiar fiind Asociația Spitale Curate

 

 

Despre alte ONG-uri și cum poți să le sprijini citește aici. Să facem bine!

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.