Verde la educație pentru circulație și un copil pasionat de polițiști (P)

Iubirea lui David față de tot ce înseamnă Poliție datează de ceva vreme. Avem prin casă tot felul de costume, puști, cătușe, carnețele de amenzi și baze de poliție. La ultimul recensământ aveam și 33 de polițiști. Fix 33, eu i-am aliniat, eu i-am numărat 🙂 . Verde la educație cu polițiști!

 

Mai mult de atât, cum vede mândrul un polițist pe stradă, îl oprește să îl salute și să se prezinte. La un momentat dat a informat polițistul și numele complet al mamei și parte din adresă, dar asta este altă poveste din capitolul #Davidisme. Eu l-am încurajat mereu să fie încrezător în polițiști pentru că munca lor este să ne protejeze pe noi. Să ne învețe reguli de circulație. Să ne sprijine când avem diferite probleme. Să ajute un copil care se pierde de părinți și tot așa. Este una din meseriile la care visează momentan. Mai e mult până departe 🙂 .

Anul trecut am mers cu el la evenimentul ”Verde la educație pentru circulație” organizat în parcările magazinelor Lidl.

Marea atracție, pentru el, a fost motocicleta unui polițist cu care de altfel s-a și împrietenit. A participat la jocuri și a ascultat atent ceea ce i se spunea despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Anul acesta Lidl și Poliția Română organizează a șaptea ediție „Verde la educație pentru circulație”, un eveniment național pentru siguranța în trafic a copiilor. Așa că, puteți merge sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 11:00, în parcările a 180 de magazine Lidl din țară. Pe site-ul lidl.ro găsiți lista magazinelor în care va avea loc evenimentul.

 

Scopul întregului eveniment este de a-i învăța atât pe copii, cât și pe părinți, despre importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație. De altfel un comportament responsabil în trafic va duce la reducerea numărului de accidente.

 

Evenimentul cuprinde două părți distincte, inițial va fi partea informativă și ulterior cea practică, în așa fel încât cei mici să aplice ceea ce au învățat. Ce aduce nou această este ediție este jocul „Surprize sau amenzi?”, cu ajutorul căruia copiii vor putea să asimileze regulile de circulație explicate de reprezentanții Poliției Române. Jocul este simplu și distractiv. Polițistul va pune întrebări participanților despre regulile de circulație și va evalua răspunsurile printr-o pancartă cu „Surpriză” pentru cei care oferă informațiile corecte și cu „Amendă” pentru cei care trebuie să mai recapituleze regulile. Copiii vor fi încurajați să revină cu răspunsul bun. La finalul lecției, toți copiii vor primi premii și vor fi declarați „absolvenți” ai cursului 🙂 .

 

Haideți că sună distractiv! Nouă ne-a plăcut ediția de anul trecut 🙂 , cu siguranță și asta va fi cel puțin la fel de atractivă.

 

 

Sursă poza: Freestocks @ Unsplash

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 527

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.