Când nu citești pierzi o întreagă lume

Eu am început să citesc cu mult abia pe la 25 de ani spre 30 🙂 . Îmi pare rău că n-am profitat de lumea fascinantă a cărților atunci când chiar aveam timp pentru asta. Cand nu citesti pierzi o intreaga lume care sta gata sa se aseze in inima ta. Deși tataia m-a învățat de mică să citesc când mă plictisesc. O făceam, dar atunci cu siguranță aș fi putut să citesc chiar mai mult.

 

Acum ador să citesc, să mă afund în cărți și să trăiesc acolo. Ador cărțile cu subiect psihoterapeutic, simt că mintea mea dansează pe ritmuri de salsa când citesc. Iubesc la nebunie salsa, ca să înțelegeți comparația 🙂 . Caut în disperare timp pentru asta, mă culc târziu și mă trezesc extrem de devreme doar pentru a citi, renunț oricând la filme, și somn, și uitat pe geam spre nimic, pentru câteva pagini dintr-o carte, uneori renunț și la scris pe blog. Îmi comand cărți în fiecare lună și de mai multe ori pe lună, de mă întreabă prietenii dacă n-am de gând să îmi mai cumpăr și pantofi. Îmi mai cumpăr și pantofi, mai rar ce-i drept.

Când nu citesti pierzi o intreaga lume care stă gata să se așeze in inima ta.

Dar zău că îmi pare rău că nu am citit și când aveam timp cu adevărat. Am impresia că am pierdut o întreagă lume doar pentru că nu am știut ce mister există în fiecare carte de pe pământ.

 

Îmi doresc ca David să descopere devreme câtă deschidere spre nou și necunoscut și fascinație îți poate oferi o carte. Îi citesc de fiecare dată când își dorește și de multe ori îi amintesc că și asta e o posibilitate pe lângă construit Lego, fotbal și deghizat în polițist. Îi las cărțile întotdeauna la îndemână, la vedere, să ajungă singur la ele. Are multe cărți și caiete de lucru. Îi spun ”Da” de fiecare dată când vrea să cumpărăm o carte. Și intenționez să aplic regula tatălui Dariei, care i-a spus că pentru cărți, bugetul este tot timpul nelimitat.

 

Cine este Daria Maria Câmpeanu? Un exemplu că în lumea asta super mega tehnologizată, încă mai există iubire pentru cărți. Daria are 12 ani și este book-tuber. Ce înseamnă book-tuber? Înseamnă că are un vlog, Daria prietenă cu cărțile, cu ajutorul căruia împrăștie multor copii și adolescenți pofta de citit. Și ce poftă are nici nu vă închipuiți!

 

M-am întâlnit cu Daria într-o după-amiază și am stat de vorbă ca fetele. Curioși ce am discutat? Poftiți de ne ascultați!

Acest articol face parte din campania Danonino ”Spune DA” care încurajează autonomia copiilor.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.