O idee de activitate simplă care ajută copiii să își rezolve singuri conflictele

O idee de activitate simplă care ajută copiii să își rezolve singuri conflictele

Acum câteva luni am ținut supervizarea de grup a specialiștilor pe care i-am format să implementeze grupuri de dezvoltare emoțională. Mulți dintre ei sunt profesori. Am ciulit și eu bine urechile și am prins de la ei tot felul de idei. O parte le păstrez pentru lucrul în cabinet, pe altele le încerc și cu David, acasă. Atunci am aflat și o idee de activitate simplă care ajută copiii să își rezolve singuri conflictele, pe care o aplică Ioana, fondatoarea Asociație Mansio din Firiza.

Noi am numit-o în cadrul grupului: „Mânuțe salvatoare”.  

Și e atât de simplu! Ioana a desenat la intrare, în clasa ei, două palme. Când 2 copii au un anumit conflict, se așează fiecare cu câte o palmă pe desen. Stând față în față, își spun fiecare ce a simțit, de ce a făcut ce a făcut, sau a spus, ce și-ar fi dorit să fie altfel, în așa fel încât nimeni nu intră în clasă supărat. 

 

O astfel de activitate îi ajută să se descarce, să caute singuri soluții și să fie empatici. Iar pe profesor îl lasă să fie imparțial pentru că nu mai este cerut permanent să intervină. Beneficiul major rămânând că ei învață să își rezolve singuri conflictele.

 

Tare mult m-ar fi ajutat această idee când lucrăm zilnic cu grupuri de copii. Dar îmi propun să o adaptez și acasă, cu David, mai ales atunci când avem copii invitați și se înghiontesc pe câte ceva

 

O idee de activitate simplă care ajută copiii să își rezolve singuri conflictele și pe care o voi folosi și în lucrul cu copiii în grupuri de dezvoltare emoțională sau personală. 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.