Joc de energizare – “Pizza italiană”

Pizza italiană

Vă scriu azi despre un joc de energizare – “Pizza italiană” pe care l-am făcut de multe ori atunci când am lucrat cu grupuri de copii și de adolescenți. Este un energizer care te poate ajuta să creeazi rapid o atmosferă de bună dispoziție. Este simplu. Nu ai nevoie nici măcar de materiale și prinde indiferent de vârstă.

 

Mărimea grupului: minim 6 participanți

Vârsta potrivită: peste 3 ani

 

Descriere:

Momentul 1: Copiii stau în picioare în cerc. Se întorc toți cu fața într-o singură direcție, stând unul înapoia celuilalt. Grupul are sarcina să gătească o pizza uriașă italiană. Iar tava în care se pregătește compoziția este spatele fiecăruia dintre participanți. Animatorul va fi cel care îi va ghida în pregătirea pizzei: – se frământă aluatul, se întinde, se toarnă ingredientele (cașcaval, ouă, salam, ciuperci, roșii), se introduce tava în cuptor și se așteaptă să fie coaptă. Animatorul le va arăta gesturile care însoțesc fiecare pas în parte (exemplu: se frământă aluatul = se masează mușchii spatelui celui din față, se pune cașcavalul râs = se ciupește ușor spatele din loc în loc).

 

Momentul 2: Se mai pregătește o pizza, dar de data asta grupul trebuie să se întoarcă în direcția opusă, astfel cei care au făcut masaj celor din fața lor, vor fi acum masați chiar de aceștia.

 

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 540

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.