Joc de energizare „Găsește participantul”

Găsește participantul

Acest joc de energizare „Găsește participantul” este util pentru a spori interacțiunea grupului la nivel personal când participanții deja se cunosc. Eu l-am folosit atât în lucrul cu tinerii cât și cu adulții, dar îl văd ca fiind potrivit și pentru copii peste 10 ani. Este un joc de grup care ajută și la cunoașterea participanților și dezvoltarea atenției.

 

Marimea grupului: 10-30 participanți 

Varsta potrivita: peste 10 ani 

Materiale: coli de hârtie și pixuri/carioci

 

Descriere:
Fiecare participant va scrie pe o coală de hârtie 3 caracteristicile personale sau trăsăturile fizice care îi reprezintă. Participanții nu trebuie să semneze foile. Acestea se adună într-o cutie. Fiecare trebuie să extragă din cutie 3 foi și să găsească posesorul caracteristicilor. Numele persoanei găsite trebuie scris pe foaie. Când sunt găsiți toți participanții, foile pot fi citite întregului grup. Se poate folosi și un cronometru pentru a stabili durata în timp.

 

Dacă v-a plăcut acest joc de energizare „Găsește participantul” veți găsi mai multe asemănătoare în rubrica Jocuri de energizare.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 543

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.