Dopuri, cercuri si culori

Dopuri, cercuri si culori

Am făcut zilele acestea, cu David, un joc foarte simplu cu dopuri, cercuri si culori care dezvoltă logica și capacitatea de a asocia elemente. De data aceasta mândrul a venit cu o idee. A vrut să pictăm împreună cercurile, după ce a terminat să potrivească dopurile.

Ce am folosit:

– dopuri (capace) diverse dimensiuni
– foaie de hârtie (bloc de desen)
– cariocă neagră
– acuarele

Cum am procedat:

Partea cea mai grea a fost să găsesc cât mai multe dimensiuni de dopuri, restul, simplu, pe o foaie am pus dopurile la nimereală și am trasat forma lor cu o cariocă neagră. Special am ales să nu fac cercurile cu aceeași culoare cu a dopurilor, pentru a-i da ocazia să se ghideze după dimensiuni, nu după culori. Am îndepărtat dopurile, le-am amestecat și i le-am oferit copilului, împreună cu foaia.

Capace, cercuri si culori1

David – 3 ani

Capace, cercuri si culori2

Nu a durat prea mult până le-a găsit locul, apoi a cerut să pictăm în culori (așa spune el), cercurile.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Dragos Gontariu @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.