“Sunt Amina si am un blog” – Amina Tomescu

Amina Tomescu

Pe Amina Tomescu o citesc de curând, dar ea scrie de 2 ani și scrie tare, tare fain :). Inițial i-am reținut numele, mi s-a părut altfel în sensul acela remarcand. Și ce să vezi, am și întrebat-o de unde vine când ne-am cunoscut în ”real life”. Nu vă zic, poate va povesti ea vreodată. Amina este mamă de doi, femeie de afaceri și blogger pe www.mamadeprintesa.wordpress.ro, care va deveni în curând www.aminatomescu.ro . Poftiți de o cunoașteți! 


 

Buna, sunt Amina Tomescu si am un blog 🙂 . O sa imi spuneti, probabil, “imi pare bine, dar ce-mi spui mie?”. Spun asta oricui ma intreaba pentru ca e parte din mine, nimic din ce am facut pana acum nu m-a definit atat de bine.  Asta pentru ca blogul a devenit o casa plina de cuvinte despre viata noastra in patru. Despre emotie, ganduri, povesti si experiente.

 

Povestea blogului a inceput intr-o seara, cu telefonul in mana si cu fetita mea (de 2 ani pe atunci) care incerca sa adoarma cu nasul in mine. Scrisesem multe articole pana in acel moment, toate doar pentru mine si pentru sufletul meu. Era forma mea de terapie, un jurnal modern in notepad-ul telefonului.

Nu stiam nimic despre bloguri, campanii, site-uri, cu alte cuvinte eram eu si cu mine.

Cautam demult un loc in care sa pot salva toate scrierile mele, sunt recidivista in pierdut telefoane si acte importante, asa ca mi-am facut un cont in wordpress (ce o mai fi fost si aia nu stiam, dar parea un loc mai sigur decat o agenda a telefonului) si am inceput sa salvez unul dupa altul, fiecare amintire pe care o aveam scrisa. O citeam mult pe Ioana in acea perioada, si ea trecea printr-un moment de regasire si scria mult despre asta si despre cat de bine i-a facut ei sa scrie si  sa ajute oameni. Am mers la prima ei lansare de carte, am scris un review ce se voia a fi doar pentru ochii ei, dar care a ajuns share-uit.

 

Nu stiu nici pana azi daca a facut-o din politete, daca a crezut ca merita sa continui pe drumul asta, habar n-am, la un moment  dat am sa imi fac curaj si am sa o intreb. Cert este ca din acel moment am intrat intr-un carusel cu viteza, am dansat printe cuvinte si inca o fac, am cunoscut o groaza de oameni buni de pus la rana si la zambet (cum este si posesoarea blogului pe care am onoarea sa scriu, nu-i putin lucru sa iti citesti povestea acolo unde candva doar priveai cu admiratie).

Cred ca daca ar trebui sa raspund la intrebarea “De ce un blog?”, raspunsul ar fi clar: pentru oameni.

Pentru cei care ma citesc, pentru gasca frumoasa din spatele online-ului care este intr-un mare fel, pentru ca am strans in jurul meu oameni care scriu emotie, nu texte. Nu e putin lucru in ziua de azi sa gasesti oameni care sa te ridice cand nu te vad bine, fara ca macar sa te cunoasca.

 

Acum, la mai bine de 2 ani de la publicarea primului articol, nu as mai putea trai fara scris. Ma intreba cineva de curand de unde mai gasesc timp, intre doi copii si o afacere, sa scriu. Nu am stiut ce sa raspund, scrisul e in mine. Nu trebuie sa imi fac timp pentru ceva ce e mereu cu mine.

 

Stiti scenele acelea de Oscar, cand un mare actor urca pe scena si multumeste? Asa e si blogul pentru mine, o multumire adusa tuturor  lucrurilor frumoase care se intampla in jurul meu.

 

 

Alte povești cu și despre bloggeri găsiți aici.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

2 comentarii la „“Sunt Amina si am un blog” – Amina Tomescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.