Cum sa dezvolti creativitatea copilului tau construind jucarii impreuna (P)

Cum sa dezvolti creativitatea copilului

Dacă mă citiți de ceva timp știți deja că îmi place să creez jocuri pentru David. Asa ca am raspuns deja la întrebarea ”Cum sa dezvolti creativitatea copilului?„. Și fac asta pentru a-i dezvolta abilitățile, în funcție de stadiul la care este și nevoia pe care o identific eu (senzorial, motricitate fină, logică, vocabular etc) și pentru a-l ajuta să își dezvolte creativitatea și capacitatea de a gândi.

 

Este de fapt acest moment doar al nostru la care ținem foarte mult amândoi. Să ne vedeți cum cotrobăim împreună prin casă să găsim materiale pentru jocul pe care l-am gândit. Uneori găsim idei așa de nicăieri ”Mami, cutia asta de la pantofi mai trebuie? Creierul meu zicea așa, să facem un joc cu ea”, mi-a spus mândrul într-o seară când defilam cu bocancii mei noi prin casă.

 

Tot zilele trecute mi-a cerut să facem un cățel și un papagal. Nu m-a mirat prea tare, doar m-a pus un pic într-o încurcătură. Abia venisem de la bunici unde el aleargă cățelul Toto prin curte și eliberează papagalul Coco din colivie, protejându-și capul cu un castron.

 

Na, dacă e ordin, cu plăcere facem și căței și papagali! Nu am mai făcut asta până acum! Varianta cea mai simplă pe care am găsit-o a fost platforma Creative Park dezvoltată de Canon. E simplu ca ”bună ziua”. Intri pe platfomă, gratuit de altfel, selectezi modelele care îți plac, descarci tiparul și instrucțiunile, printezi și urmezi pașii. Atât! Poți crea animale, jocuri, puzzle-uri, autovehicule, dinozauri, felicitări, calendare, rame personalizate si multe altele.

Ce am folosit:

o imprimantă PIXMA + cartuse originale Canon (pentru culori excelente)
platforma Creative Park
– coli albe
– foarfecă
– lipici

Cum am procedat:

Am intrat pe platforma Creative Park, ne-am decis împreună ce animale și jocuri dorim să facem, am descărcat tiparul și instrucțiunile și le-am printat super rapid, pe coli albe normale.

Am urmărit pas cu pas instrucțiunile, nu sunt dificile deloc, am decupat, am îndoit, am lipit și gata, după o muncă de echipă, Toto și Coco și-au găsit loc în casa noastră super aglomerată deja 🙂

Care sunt oportunitățile de învățare?

– Dezvoltarea motricității fine
– Dezvoltarea creativității
– Coordonare ochi-mână
– Concentrare

 

Veți vedea că găsiți pe platforma Creative Park o mulțime de modele create special pentru a stimula imaginația și creativitatea copiilor, ele sunt gândite chiar și pe nivele diferite de dificultate. Imprimanta color Canon Pixma TS9050  pe care am folosit-o noi este o imprimantă PIXMA cu jet de cerneală la care poți imprima chiar și fotografii color, are scaner şi copiator și un ecran tactil, distracția mândrului David care a și improvizat melodii pentru ea, așa că e “dlăguță imprimanta asta” 🙂

Conectarea la imprimanta color Canon Pixma TS9050 este extrem de simplă prin funcția Wi-Fi, noi așa am printat. Poți la fel de simplu să printezi și fotografii direct de pe cardul de memorie SD sau direct de pe smartphone sau tabletă conectându-te la aplicaţia Canon PRINT.

 

Noi am început cu animalele, așa a ordonat mândrul și avem în plan pentru următoarele zile să facem jocuri sportive, baschet și fotbal. Se vede că-i băiet 🙂 !

 

Acesta este un exemplu despre cum sa dezvolti creativitatea copilului. Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sursă poza: Rasul Kireev @ Unsplash

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

2 comentarii la „Cum sa dezvolti creativitatea copilului tau construind jucarii impreuna (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.