Tehnică pentru dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieții

Tehnică pentru dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieții

Astăzi vă prezint o tehnică pentru dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieții. Este valoroasă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Noi o practicăm acasă în varianta unui bilețel pe zi, unde băiețelul meu scrie ce l-a făcut fericit în ziua respectivă. Apoi împăturește bilețelul și îl pune în borcan.

 

Adulții pot răspunde la întrebarea „Pentru ce sunt eu recunoscător azi?” sau ”Ce mi-a adus bun ziua de azi?”. Dacă aveți un copil mai mic cu care vreți să faceți această tehnică, dar nu știe să scrie, puteți să scrieți voi, sau să îl puneți pe el să deseneze.

 

Din când în când vă invit să deschideți borcanul, să vă amintiți cât bine există în viața voastră.

Ce am folosit:

– un borcan/ cutiuță / panou de plută

– bilețele colorate

– pix/cariocă

Cum am procedat:

Am găsit în casă un borcan (cu capac filet am avut noi). L-am decorat împreună și am tăiat mai multe bilețele din post-it-uri colorate. În fiecare zi notează pe un bilețel un momentan din ziua în curs, care lui i-a creat plăcere și despre care își amintește cu drag. Apoi împăturește bilețelul și îl pune în borcan.

 

Puteți să folosiți în loc de borcan, o cutiuță sau un panou de plută unde să prindă bilețelele. Vă recomand să păstrați panoul/borcanul la vedere atât pentru a vă aminti să completați bilețelul cât și pentru simplul fapt că văzându-l, cel mai probabil, mintea voastră va porni să se gândească la ce ați trăit bun și plăcut în ziua respectivă.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– Focalizarea atenției asupra propriilor sentimente și percepții interioare

– Exersarea capacității de exprimare

– Exersarea exprimării emoțiilor pozitive

– Favorizarea conectării

– Dezvoltarea unei viziuni pozitive asupra vieții

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Ravi Palwe @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.