5 tehnici simple de respirație care te ajută să te relaxezi

Exercițiile de respirație sunt cele mai simple metode de a te relaxa când simți că stresul te sufocă. Revin mai jos cu 5 tehnici simple de respirație. Le recomand, de asemenea, și în momentele tensionate pe care le avem cu copiii. Câteva respirații și evităm să ridicăm vocea sau să spunem sau să facem ceva ce apoi vom regreta. Plus, sunt cele mai la îndemână tehnici, avem tot ce ne trebuie cu noi pentru a ne face creierul să se calmeze, să nu explodeze ca o floricică în aparatul de popcorn 🙂 .

5 tehnici simple de respirație care te ajută să te relaxezi:
  1. Inspiră pe nas și expiră pe gură lung, de fiecare dată numărând până la 4. Ulterior prelungești numărătoarea până la 6, apoi până la 8.

 

  1. Inspiră pe nas timp de 1 secundă și expiră pe gură lung, timp de 4 secunde. 

 

  1. Cu degetul mare presează nara dreaptă, în așa fel încât să inspiri profund doar pe nara stângă. Pentru a expira, închide nara stângă cu degetul inelar și scoate aerul pe nara dreaptă. Apoi inspiră aer prin nara dreaptă și expiră prin nara stângă folosind la fel degetul mare și inelarul.

 

  1. Respiră 1-2 minute în pungă. Cred că este cea mai cunoscută tehnică … mai ales din filme. Dacă nu ai o pungă de hârtie poți să îți folosești pumnii (pui mână dreaptă în mână stângă, ca și cum ai avea un pui în ele, apoi pui peste gură și peste nas).

 

  1. Respiră cu ”abdomenul”, adică să încerci ca atunci când inspiri să umflii abdomenul și nu plămânii. Poți să stai întins la orizontală, cu o mână pe piept și una pe abdomenul inferior. Această poziție te va ajuta să existe o expansiune a plamânilor fără ca pieptul să se ridice. Încearcă să faci 8-10 respirații adânci/pe minut.

 

Aceste tehnici de relaxare pot fi experimentate și acasă în viața de zi cu zi, și în cabinet, în lucrul cu clienții.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.