Grup de lucru ”Vrei un copil fericit? Începe cu tine!”

După un an de livrat cursuri de educație parentală și moderat evenimente pentru părinți, am înțeles că oamenii sunt din ce în ce mai dornici să își înțeleagă copiii și să se informeze despre cum îi pot ajuta. Asta este fantastic, vă spun sincer! Am această senzație că ne vindecăm tot mai mult cu fiecare generație care vine una după alta. De ce am gândit și am pus în practică, pentru părinți, un grup de lucru?

În continuare suntem mai degrabă tentați să privim mai mult spre copil și mai puțin spre noi. 

Vedem un comportament pe care nu îl dorim și ne punem imediat să îl îndreptăm. E adevărat, comportamentul sare primul în ochi. Dar uităm 2 elemente importante:
– în spatele unui comportament neplăcut este o nevoie neîmplinită.
copiii se manifestă în oglindă cu noi.

Nu avem cum să îi învățăm pe copiii noștri ceea ce noi nu știm!

Am auzit de multe ori și am spus și eu de multe ori că ”Vreau să cresc un copil fericit!”. Va crește așa și va rămâne așa, dacă noi vom fi. Am zis mereu că vreau să îl învăț pe copilul meu să iubească viața. Dar eu o iubesc? … m-am întrebat într-o zi. Că aș vrea să se iubească pe el, să știe ce își dorește și să trăiască încercând să obțină ce îl face împlinit. PE EL, nu pe ceilalți. Dar eu mă iubesc? … m-am întrebat într-o zi.

Vrei un copil fericit? Începe cu tine!

Fii conștient de ce ai în interiorul tău și aduci în relația cu copilul. Vindecă. Învață să te uiți cu atenție la tine și la binele tău și să îți trăiești viața în acord cu asta. Este o lecție fundamentală când vrei să crești un copil fericit.

Știți!? Noi am fost ca ei, ei vor fi ca noi!

Acesta este subiectul central al grupul de lucru ”Vrei un copil fericit? Începe cu tine!”. Este despre tine! Părinte care îți dorești să fii o variantă cât mai bună a ta pentru a putea să le oferi copiilor un exemplu de relaționare sănătoasă cu cei din jur. Adult care îți dorești să devii părinte și înțelegi că propriile dureri nerezolvate pot apărea în relația cu viitorii copii.

Beneficiile participării la acest grup de lucru:

– Vei fi parte dintr-un grup securizant care să te ajute în dezvoltarea abilităților parentale;
– Vei afla despre tipurile de temperament și impactul lor asupra modului în care îți construiești relația cu copilul;
– Te vei detensiona și te vei autodescoperi prin exercițiile practice;
– Vei afla despre caracteristicile unei iubiri sănătoase;
– Vei privi în tine să te întrebi, poate pentru prima dată, care este calea pe care ai nevoie să o urmezi, să ajungi înapoi la tine.

Date tehnice:

Psihologi la datorie: Cristina Buja & Oana Budiș
Ziua: Sâmbătă, 23 noiembrie 2019
Orele: 10:00 – 13:00
Numar locuri: 15
Locația: Str General Nicolae Haralambie, nr 37
Preț: 130 lei/persoană (pentru cupluri prețul este de 220 lei/cuplu)

 

Înscriere se face accesând formularul acesta https://forms.gle/ggd33M2SazQ6GC588

Locul va fi garantat doar după plata integrală prin virament. După completarea formularului veți primi un e-mail cu detaliile despre plată.

 

Evenimentul îl găsiți și pe Facebook, aici.

 

* Valoarea a 15% din fiecare bilet va fi donată Fundației Regale Margareta a României, pentru a sprijini copiii să continue să meargă la școală … pentru că școala schimbă povestea copiilor sărăci.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.