”Fram și Bumbic cel cu două case” – carte terapeutică pentru copii și părinți  

Fram și Bumbic cel cu două case

Noua carte scrisă de mine este gata să ajungă la voi. ”Fram și Bumbic cel cu două case” este un ghid pentru familii care se schimbă, în care este abordată tema dificilă și provocatoare a divorțului. Nu este un subiect ușor și nici nu mi-a fost ușor să scriu această carte. Dar am știut câtă nevoie este de ea. Nu de puține ori am primit întrebările ”Eu ce fac acum? Cum îi spun copilului? Când? Cum îl ajut? La ce să ma aștept?”. Aproape fără pauze, ca o singură întrebare lungă, în care părintele părea că nici nu mai respiră.

 

Putem să continuăm să privim divorțul ca pe ceva „ciudat”, ca pe o ieșire din normalitate. E dreptul fiecăruia să o facă. Dar realitatea este că divorțul este parte din viața noastră. În fiecare an, zeci de mii de copii, trec prin divorț alături de părinții lor. Și tocmai pentru că divorțul este încă un subiect tabu, oamenii au prea rar acces la îndrumări despre cum să abordeze mai potrivit această etapă a vieții. Așa că, fiecare o face cum poate mai bine. Dar știți …. la divorț oamenii nu sunt în cea mai bună variantă a lor. Sunt îndurerați, sunt furioși, sunt speriați și sunt triști. Părinții sunt suprasolicitați psihic și emoțional, iar copiii suferă și ei. De aceea era nevoie de această carte și probabil de multe altele. Nu pentru a aborda și normaliza un subiect care ne divizează uneori, ci pentru a-i ajuta pe zecile de mii de copii și pe părinții lor.

Familia se schimbă, dragostea rămâne.

Cartea conține 76 de pagini ilustrate color și este un ghid pentru copii și părinți care cuprinde:

– o poveste simpatică și jucăușă cu personaje pe măsură, o poveste în care copiii vor avea ocazia să se regăsească și astfel să ventileze emoțiile dureroase, să își normalizeze trăirile, să discute deschis despre ceea ce simt și trăiesc;

– un ghid psihologic practic și detaliat, dedicat părinților, care oferă instrumentele și resursele necesare pentru a înțelege și a face față situației cu blândețe, empatie și consecvență;

–sugestiile de jocuri și activități creative pentru a menține conectarea și vindecarea emoțională.

 

Este adresată familiilor în care:

– există discuții despre un eventual divorț sau o separare;

– a avut deja loc separarea și se simte nevoia de ghidaj pentru a sprijini copilul;

– există sau a existat un proces dificil de divorț sau separare și copilul manifestă frustrare, furie, tristețe profundă;

– copilul pare că nu poate gestiona emoțiile dureroase pe care le simte;

– părinții se simt copleșiți de griji și vinovăție referitor la modul în care divorțul îl afectează pe cel mic.

 

De asemenea cartea poate fi un sprijin și pentru:

– persoane care nu trec prin divorț, dar au alți membri ai familiei sau prieteni, și își doresc să le fie alături atât părinților, cât și copilului lor;

– specialiști care lucrează cu copii sau părinți care trec sau au trecul prin divorț.

Cum puteți cumpăra cartea?

Cartea poate fi comandată onlineDacă folosiți codul CristinaBujaRO aveți o reducere de 35% (după perioada de precomandă).

 

Organizăm și o lansare de carte sub forma unui webinar care va avea loc, marți, 7 iunie, de la ora 17:00. Va fi o discuție live despre cum îi ajutăm pe copii în contextul separării părinților. Acesta este linkul de acces.

 


Un rezumat al poveștii:

Fram, simpaticul urs polar, are un prieten pe măsură: Bumbic. Bumbic este un pui de leu vorbăreț și jucăuș care locuiește în două case. ”De ce?” Întreabă curios Fram. De aici începe un dialog deschis și fascinant despre emoții profunde și situații de viață poate mai puțin obișnuite, cum ar fi divorțul.

 

Povestea lui Bumbic este o poveste despre neașteptat, furie, tristețe, răzvrătire, dor, neputință .. dar și cu detalii amuzante care vor face copiii să râdă cu tot sufletul. Treptat devine o poveste despre acceptare și despre modul în care Bumbic și-a găsit echilibrul între două case, două camere, două paturi, mai multe perechi de șosete, două seturi de reguli și două stiluri de viață.

Fram și Bumbic cel cu două case4

Fram și Bumbic cel cu două case2

Fram și Bumbic cel cu două case3

 


 

CUMPĂRĂ CARTEA LA PREȚ SPECIAL!

 


 

Dacă simți că ceva anume îți stă durere pe suflet și ai nevoie de un sprijin pentru a o înțelege și a o potoli, durerea, zic, poți să programezi o ședință de psihoterapie aici.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.