Despre creativitate si jocuri pentru copii

Despre creativitate si jocuri

La invitația superbei Miruna​, blondă scriitoare pe blogul Şi Blondele Gândesc​, pe care tare o place David, am scris despre obiceiul nostru de a face jocuri acasă cu ce găsim pe ici pe colo. Am povestiti despre despre creativitate si jocuri pentru copii și la ce cred eu că ajută să le dezvoltăm creativitatea.

 

N-am început ritualul acesta cu ideea de a face un geniu din David. Nu cred că dacă învață să își tragă singur fermoarul la geacă, la 3 ani, va avea mai mult succes în viață decât dacă ar face asta la 4 ani și jumătate. Scopul care stă la miezul acestei idei de a inventa jocuri pentru el, este să îi dezvolt creativitatea și capacitatea de a gândi. Pânză de paianjen în conexiuni neuronale, capacitate care îi dezvoltă automat și memoria dar și viteza de captare a informațiilor.”

 

Continuarea în articolul: Despre creativitate și jocuri pentru copii și, mai ales, parinți

Despre creativitate si jocuri

FotoCredit: Foto Experience Ro

Vă poate interesa și:
Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 6 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 10 luni+

Activitati, jocuri, jucarii pentru bebelusi 1 an+

Activitati, jocuri, jucarii pentru copii 18-24 luni

Idei de activitati si jocuri de facut in casa

 

Voi faceți idei de jocuri și activități cu copiii voștri? Care sunt preferatele voastre?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Rashid Sadykov @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 539

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.