Idei de activitati si jocuri pentru copii 2 ani+

Am selectat aici cele mai apreciate cateva idei de activitati si jocuri pe care le-am făcut acasă cu mândrul meu, mare iubitor de astfel de activități. Sigur, criteriul de selecție este pur subiectiv, juriul suprem fiind fix David :).

 

Subiectul principal al fiecărei activități în parte, a fost să ne distrăm împreună și să învățăm prin joacă. Ce am mai atins pe lângă, a fost dezvoltarea creativității, motricității fine, stimularea senzorială, învățarea asocierii între elemente și a formelor geometrice și dezvoltarea emoțională.

Vehicule colorate cu dopuri de pluta

 

Cum sa faci un joc cu pesti si undita (tutorial)

 

Proiectul apa si uleiul

 

 Forme geometrice, logica si asociere

 

Construieste camioane cu forme geometrice 

 

 Semaforul si motricitatea fina

 

Carduri pentru dezvoltarea emotionala a copiilor (gratuite)

 

Sa invatam despre emotii … cu baloane

 

Pictand cu pipeta

 

Piuneze si motricitate fina

 

Dopuri, cercuri si culori

 

Artist plastic cu acuarele si masini

 

Voi ce alte idei de activitati si jocuri aveti?

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 527

3 comentarii la „Idei de activitati si jocuri pentru copii 2 ani+

  1. Bună seara, am un băiețel de aproape 2 anișori… Nu îl regăsesc în ceilalți copii… Nu vb, refuza sa se joace cu mn… Ma cam sperie😑

    1. Copiii sunt foarte diferiti 🙂 unii au achizitii mai rapide si altii mai putin rapide. Pentru a evita teama pe care o traiti va recomand sa mergeti cu el la o evaluare psihologica, atunci cand vom putea sa iesim din casa 🙂 Multa sanatate va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.