Frunze colorate – un joc simplu

Pentru că am fost de curând la munte și am stat mult în natură printre zeci de culori de toamnă, am zis să reproducem și acasă. Așa a făcut David frunze colorate. Este frumos să privești munții plini de nuanțe diferite și este relaxant să faci astfel de activități acasă.

 

Ce materiale am folosit:
– Coli de hârtie
– Lipici
– Hârtie creponată
– Creion

 

Cum am procedat:
Pe o coală albă am trasat forma unei frunze și pe alta coală am pus bucăți tăiate de hârtie creponată. Am ales împreună culorile discutând despre ce am observat când am fost în pădure. A mers ușor comparația, abia ne întorsesem. Singur a pus lipici și apoi a umplut forma frunzei cu culori. La final m-a pus să îi desenez ce se află într-un parc. El a dictat și eu m-am strofocat să fac ceva cât de cât asemănător.

 

Care sunt oportunitățile de învățare în jocul frunze colorate?
– Fixarea noțiuni de culori
– Dezvoltarea motricității fine
– Dezvoltarea creativității

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Jeremy Thomas @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

2 comentarii la „Frunze colorate – un joc simplu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.