Fram începe școala! – Prima mea carte pentru copii

Am scris în ultimii ani despre multe cărți pentru copii, cele pe care le-am descoperit împreună cu băiatul meu, la poveștile de noapte bună. Dar într-un mod ciudat mie, obișnuită și cu scrisul și cu recenziile, despre ”Fram începe școala” îmi este cel mai greu să scriu. Probabil pentru că este atât de importantă pentru mine și pentru că știu cum a ajuns pe hârtie fiecare cuvânt. Știu tot procesul de la telefonul primit de la Editura Deveo Media, până la primul cuvânt din carte și până la ceea ce veți răsfoi voi dacă veți avea dorința și curiozitatea de a o cumpăra.

Este o carte pentru copii și părinți deopotrivă. 

Ce pot să vă spun este că am scris-o exact așa cum am simțit eu că pot să ajut copiii și părinții deopotrivă, să se adapteze la aceeastă etapă. Este o altfel de carte decât ceea ce am citit până acum când am avut nevoie să îl pregătesc pe băiețelul meu să intre în băncile școlii. Practic ea atinge două aspecte, perspectiva copilului și cea a părintelui. Pentru că experiența de până acum, și personală, dar și cea din cabinet, m-a învățat că fiecare etapă prin care un copil trece este o poveste despre întreaga familie. Și mai mult, cu cât părinții sunt mai pregătiți, mai liniștiți, mai informați și mai împăcați cu schimbările care vin, cu atât îi va fi mai bine copilului.

Ce mi-am dorit eu să ofer este o perspectivă realistă și optimistă asupra școlii, așa, cu toate durerile care pot veni.

Știu că marea majoritate a copiilor se vor adapta cu ușurință la școală, mai ales atunci când au sprijinul părinților și când știu în linii mari la ce să se aștepte. Exact pentru asta am scris și această carte. Am presărat ceva umor printre rânduri, dar și multe emoții. Pentru că, da, uneori copiii pot fi neliniștiți, temători, dar și emoționați și nerăbdători. Uneori copiilor le este greu să pună în cuvinte ceea ce îi neliniștește, dar putem să descoperi ce îi preocupă fiind atenți la întrebările pe care le pun și la comportamentele pe care le au. Iar cartea face ca drumul acesta să fie mai ușor.

Am introdus și un argument psihologic pentru părinți dar și îndrumări punctuale, în așa fel încât să vă fie mai ușor să însoțiți copilul în timp ce vă bucurați de poveste. Recomandarea mea rămâne să citiți partea aceeasta înainte să începeți lectura cu copilul.

Un scurt rezumat al cărții ”Fram începe școala!”.

Este o poveste ilustrată color și desfășurată pe 56 de pagini. Prezintă școala ca o nouă aventură unde desigur pot exista și provocări pentru care Fram și părinții lui găsesc împreună soluții.

Mama îl găsește pe Fram trezit foarte devreme, analizând calendarul, pentru a număra zilele care au rămas până va merge la școală. De aici pornește între ei un dialog dinamic despre școală cu toate aspectele ei: clasa, colegii, învățătoarea, pauzele, regulile de comportament și de relaționare. Nici Tata nu lipsește din această aventură. Este prezent și el să răspundă curiozităților lui Fram și îl ajută să își gestioneze temerile. Fiecare membru al familie vine cu soluții și propuneri, care mai de care mai amuzante, utile, emoționante și surprinzătoare.

 

 

Mai multe detalii nu vă dau, nu vreau să vă stric plăcerea de a descoperi pe cont propriu surprizele cărții.

Este adresată familiilor în care:

– copilul este în ultimul an de grădiniță sau începe clasa 0;

– copilul este în primii ani de școală și se confruntă cu dificultăți de adaptare;

– copilul prezintă simptome … să le spune neobișnuite. Este mai agitat decât de obicei. Mănâncă mai mult sau mai puțin. Are probleme cu somnul. Merge mai des la toaletă sau are accidente. Îi lipsește cheful de joacă și interesul pentru activități care altă dată îi plăceau. Se plânge de dureri de stomac cu precădere înainte de a pleca la școală sau seara, înainte de culcare.

– părintele este temător cu privire la începerea școlii;

– membrii familiei sunt fani Fram și își doresc să citească o nouă poveste cu el.

Cum puteți cumpăra cartea?

Cartea poate fi comandată online. Dacă folosiți codul CristinaBujaRO aveți o reducere de 35%.

Organizăm și o lansare de carte, în două acte 🙂 :

– un webinar pentru părinți unde vom discuta despre adaptarea la școală. Revin săptămâna viitoare cu toate detaliile.

– o întâlnire la Olandia Play Cafe, în București unde vom avea și bunătăți dulci de la Lulu’s Cake. Detaliile despre eveniment le găsiți aici, va fi cu înscriere pentru locurile sunt limitate la 30 de invitați, prin urmare va fi ceva restrâns și intim 🙂 .

 


CUMPĂRĂ CARTEA LA PREȚ SPECIAL!

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.