Joc ”X și O” din piese Lego

Joc ”X și O” din piese Lego

Să realizăm un joc ”X și O” din piese Lego a fost un proiect în sine. De ce? Pentru că avem 2 cutii uriașe cu piese amestecate, așa că e o provocare în sine să găsești anumite piese. După cum se vede …

 

De altfel, acest joc ”X și O” din piese Lego îl putem lua cu noi oriunde … când vom putea călători. Noi obișnuiam să jucăm acest joc pe hârtie, în aeroport, când așteptam la medic, în serile în care ne plictiseam.

Ce am folosit:

1 Placă Lego (noi am avut dimensiunea 16 cu 16 cărămiduțe)

10 Cuburi lego (noi am ales dimensiunea 4 cu 4 cărămiduțe)

12 Piese lego albe (dimensiunea 2 cu 2 cărămiduțe)

Cum am procedat:

V-am spus deja, am căutat o vreme prin mormanul cu piese. Apoi le-am potrivit ca în imaginea de mai jos. Este foarte simplu, după cum bănuiesc că v-ați dat seama și numai din poză 🙂 .

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea logicii

– dezvoltarea coordonării ochi-mână

– dezvoltarea atenției

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Xavi Cabrera @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.