Dacă nașteți la o maternitate de stat, va trebui să luați câteva lucruri absolut necesare cu voi. Vă scriu aici o listă despre ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate. Lucrurile depind și de spital, știu cel puțin două mămici care au cumpărat inclusiv seringile, așa că bagajul pentru maternitate se poate transforma într-un geamantan 🙂 .
Bagajul mamei:
– cartea de identitate (original și copie, pentru orice eventualitate)
– adeverința de la locul de muncă
– dosarul de analize din timpul sarcinii
– telefon (unul cu cameră foto bună, căști și muzică în el) plus încărcător
– 2-3 cămăși de noapte speciale pentru alăptat
– halat
– papuci
– șosete
– lenjerie intimă (3-4 perechi, de preferat un număr mai mare, cu talie înaltă, dacă ați născut prin cezariană)
– sutiene pentru alăptat (chiar dacă aș recomanda să nu folosiți pentru a lăsa pielea sânilor să își revină)
– tampoane pentru sâni (poate sunteți norocoase să aveți lapte din abundență)
– periuță și pastă de dinți
– săpun
– 2-3 prosoape
– pieptene
– șervețele umede și uscate
– 2 pachete de vată
– tifon/pansament dimensiune mare (din vată și tifon faceți de acasă tampoane, de dimensiunea celor din comerț dar mai groase, adică înveliți vata în tifon. Veți avea sigur nevoie, cele din comerț nu fac față cantității de sânge pe care o veți pierde, un proces absolut normal)
– tampoane pentru absorbție mare (eu puneam un astfel de tampon pe lenjerie și apoi un tampon din vată făcut cum v-am spus mai sus)
– apă plată și ceaiuri pentru lactație în sticle de 500 ml (ceai de chimen și anason, la 1 litru de apă puneți 3 lingurițe de semințe de chimen și 3 lingurițe de semințe de anason. Există și ceaiuri gata amestecate, la plic)
– tot pentru producerea lactației eu am luat Galactogil și am folosit o pompă electrică pentru sâni. Pompa este bună și dacă aveți lapte în exces și vi se angorjează sânii.
– cremă cu lanolină sau vitamina A ulei (la sticluță am avut eu), pentru rănile pe care le poate provoca bebe când suge la sâni (majoritatea femeilor fac răni, așa că este mai bine să preveniți).
Bagajul bebelușului:
– scutece new born/0 luni
– păturică
– haine de schimb, din bumbac: body, caciuliță, pantaloni, șosete, mănuși să nu se zgârie, sau cel mai simplu costum întreg cu botoșei
– șerveșele umede (recomand Huggies)
– cremă pentru fundulețul bebelușului pe bază de zinc împotriva eritemului fesier
– 1-2 prosoape cu glugă
– șampon pentru bebeluși
– ulei sau cremă de corp pentru bebeluși (dacă vreți să folosiți, eu am evitat)
– haine pentru plecarea din maternitate
– landou dotat cu sistem de siguranță pentru mașini sau scoică pentru ieșirea din spital
Sper că am notat tot, ce-i drept au trecut aproape doi ani de când am născut 🙂 Dacă e ceva ce am omis spuneți-mi și adaug. Naștere ușoară să avem, zic !
Din câte cunosc eu asta este cee ce trebuie sa contina bagajul pentru maternitate. Voi mai recomandați și altceva?
Sursă poza: Ignacio Campo @ Unsplash
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦
Am născut la privat și nu regret nicio secundă ☺
Te creeedddd
niste cash pentru moasa si pentru paznici sa il lase pe tati sa intre la bebe in afara orelor de vizita :)))
M-a apucat nostalgia citind articolul tau! Chiar daca am nascut la privat imi amintesc ca am pregatit cu mare emotie bagajul si il priveam cu mare drag in zilele dinaintea nasterii. 🙂
M-am amuzat cand mi-am adus aminte de primul bagaj. Exact cu geamantanul am plecat. Am luat o multime chiar daca am folosit un sfert din ce am avut la mine, dar am fost nevoita sa cumpar inclusiv calmante. Spitalul avea multe lipsuri la vremea respectiva. La a doua m-am mai desteptat eu un pic, spotalul era o idee mai avut si am avut bagaj light ca sa zic asa :)). Deja pregatesti bagajul? Cand vine gargarita?
Gargarita vine in ianurie dar pana atunci am cateva prietene mai rapide si am zis sa le informez 🙂