”Rețete de jocuri. De ce și cum să te joci cu copilul tău” – Lawrence J. Cohen – 📚 De citit

”Rețete de jocuri. De ce și cum să te joci cu copilul tău”

O carte despre jocuri nu putea să fie altfel decât pe gustul meu 🙂 . Pe Lawrence Cohen îl urmăresc de ceva vreme și l-am citit în urmă cu câțiva ani, dar uite că nu am reușit până acum să vă povestesc despre una dintre cele mai bune cărți scrise de el pentru părinți – ”Rețete de jocuri. De ce și cum să te joci cu copilul tău”.

 

Poate ați fi tentați să vă întrebați ”De ce Dumnezeu e nevoie de o carte cu exemple de jocuri?”. Vă spun eu, pentru că, din păcate, pentru mulți adulți jocul nu mai este ceva natural. Poate vă sună și vouă cunoscută situația în care învârți pe podea mașinuța dată de copil și în timp ce el se joacă cu tine, tu te pierzi deja în gânduri.

 

Lawrence J. Cohen este un psihoterapeut specializat în jocul copiilor, terapia prin joc și parentaj sau parenting sau cum s-o spune. De curând a fost și în România și a vorbit părinților despre limite, conectare, atenție, empatie, conflicte, încredere, emoții, toate îmbinate cu jocul ca mijloc de reglare.

Cohen ne îndeamnă ca fiecare activitate pe care o facem cu copilul nostru să fie transformată într-un joc.

Jocul te salvează! Sincer! Fie că îți este greu să îl dai dimineața jos din pat, cum pățesc eu, de m-am tranformat în mama-macara și duc băietul în brațe până în cealaltă cameră, timp în care mă plâng de cât de greu e fiindcă a mâncat pietre. Și el râde. Fie că faci cumpărăturile, îl speli, pregătești masa, faci curat, strângi rufele și tot așa. Noi facem asta de multă vreme, și mă ajută să și termin activitățile astea casnice necesare, dar în același timp să petrec timp cu David, Avem jocurile noastre pentru orice am avea de făcut.

Cartea ”Rețete de jocuri. De ce și cum să te joci cu copilul tău” este structurată în 15 capitole cu teme diferite:

Capitolul 1. Valoarea jocului în conduita părintelui

Capitolul 2. Alăturaţi-vă copiilor în lumea lor

Capitolul 3. Crearea unei legături

Capitolul 4. Să încurajăm încrederea în sine a copilului

Capitolul 5. Mersul pe firul râsetelor

Capitolul 6. Învăţaţi să vă hârjoniţi

Capitolul 7. Suspendarea realităţii: inversarea rolurilor

Capitolul 8. Întăriţi puterea fetelor şi stabiliţi conexiunea cu băieţii

Capitolul 9. Lăsaţi-vă călăuziţi de copil

Capitolul 10. Preluaţi conducerea (la nevoie)

Capitolul 11. Învăţaţi să iubiţi jocurile pe care le detestaţi

Capitolul 12. Acceptaţi sentimentele puternice (ale lor şi ale voastre)

Capitolul 13. Să regândim disciplinarea

Capitolul 14. Rezolvaţi rivalitatea între fraţi prin joc

Capitolul 15. Încărcaţi-vă propriile baterii

 

Prin joc intri în lumea copilului și îi permiți lui să intre în a ta. Vă distrați mai mult cu copiii și ei își vindecă din răni sau își întăresc abilități de care au nevoie ulterior în viață. Și veți afla cum să deveniți parteneri de joacă și de viață ai copiilor voștri.

 

„Faptul că, în joc, copilului mai mic i se acordă rolul cu putere mai mare îi întărește încrederea în sine.”

 

 

Ca și alte cărți pe care vi le-am recomandat în categoria: ”Cărți și materiale pentru adulți” și aceasta vă poate duce cu un pas mai aproape de voi înșivă și de copiii voștri.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.