Nicio sărbătoare fără cărți

Nicio sărbătoare fără cărți

Nicio sărbătoare fără cărți este tradiția pe care o am de câțiva ani. Nu există nici măcar o sărbătoare, de niciun fel, zi de naștere, Crăciun, Moș Nicolae, zi de nume, Paști, orice moment de sărbătoare fără cărți în punga de cadou. Indiferent care este cadoul pe care și-l dorește, primește și cel puțin o carte. Deși de multe ori ajung la varianta 2-3 cărți 🙂 .

 

Și atunci când ofer cadouri altor copii am grijă să includ și o carte. Cred că este extrem de important să le insuflăm copiilor noștri dragostea pentru citit. Sunt multe modalități prin care le putem dezvolta copiilor plăcerea de a citi. Una dintre ele este să aibă la îndemână cărți. De preferat să fie unele care să îi prindă, să le placă, să îi captiveze. Nu dau greși cărțile care au ceva amuzant și ceva aventură 🙂 .

Regula casei – buget nelimitat pentru cărți.

Nu cumpăr cărți doar de sărbători. De fapt, nu există o lună în care să nu comand măcar câteva cărți. Regula casei la noi este ”buget nelimitat pentru cărți”. Oricând, orice carte își dorește nu îi spun ”Nu”. Uneori doar amân o scurtă perioadă, cum s-a întâmplat chiar săptămâna trecută, dar asta doar pentru că, acea carte pe care o văzuse în magazin știam că o găsesc la preț redus online. Iar din când în când donăm cărți copiilor care sunt mai puțin norocoși decât noi.

 

David are 3 scriitori preferați, colecția cu Ema și Eric, cărți scrise de Ioana Chicet Macoveiciuc și cărțile scrise de Cristina și Alex Donovici (revin în curând și cu un review despre câteva dintre ele).

 

Sursă poza: Ben Mullins @ Unsplash

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.