Nicio sărbătoare fără cărți este tradiția pe care o am de câțiva ani. Nu există nici măcar o sărbătoare, de niciun fel, zi de naștere, Crăciun, Moș Nicolae, zi de nume, Paști, orice moment de sărbătoare fără cărți în punga de cadou. Indiferent care este cadoul pe care și-l dorește, primește și cel puțin o carte. Deși de multe ori ajung la varianta 2-3 cărți 🙂 .
Și atunci când ofer cadouri altor copii am grijă să includ și o carte. Cred că este extrem de important să le insuflăm copiilor noștri dragostea pentru citit. Sunt multe modalități prin care le putem dezvolta copiilor plăcerea de a citi. Una dintre ele este să aibă la îndemână cărți. De preferat să fie unele care să îi prindă, să le placă, să îi captiveze. Nu dau greși cărțile care au ceva amuzant și ceva aventură 🙂 .
Regula casei – buget nelimitat pentru cărți.
Nu cumpăr cărți doar de sărbători. De fapt, nu există o lună în care să nu comand măcar câteva cărți. Regula casei la noi este ”buget nelimitat pentru cărți”. Oricând, orice carte își dorește nu îi spun ”Nu”. Uneori doar amân o scurtă perioadă, cum s-a întâmplat chiar săptămâna trecută, dar asta doar pentru că, acea carte pe care o văzuse în magazin știam că o găsesc la preț redus online. Iar din când în când donăm cărți copiilor care sunt mai puțin norocoși decât noi.
David are 3 scriitori preferați, colecția cu Ema și Eric, cărți scrise de Ioana Chicet Macoveiciuc și cărțile scrise de Cristina și Alex Donovici (revin în curând și cu un review despre câteva dintre ele).
Sursă poza: Ben Mullins @ Unsplash
Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .
♦ Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). ♦