Despre natura si asociere

Despre natura si asociere

Vineri, săptămâna trecută, am avut o zi liberă de la muncă, așa că am profitat și am făcut o activitate cu David, despre natură, viețuitoare și vehicule. Asta pentru că tot discutăm noi în ultima vreme, care unde există și se deplasează. Ideea este inspirată de aici, unde am văzut că aveau și borcane foarte faine, pentru demonstrație, dar eu nu am găsit prin casă și m-am și grăbit fiindcă s-a învățat David la jocuri și nu apuc eu să gândesc câte cere el. Noi i-am spus simplu ”Despre natura si asociere”.

 

Activitatea aceasta ajută la fixarea noțiunilor despre natură și lumea în care trăim, precum și la dezvoltarea logicii și a capacității de a asocia elemente prin poziționarea obiectelor în mediul corect.

Ce materiale am folosit:

– fetru
– foarfecă
– jucării (animale și vehicule)

Cum am procedat:

Extrem de simplu. Am tăiat foarte puțin marginea colilor de fetru, le-am suprapus în ordinea aer, pământ și apă și i-am oferit lui David jucăriile pentru a le poziționa așa cum credea el că sunt elementele în natură.

despre-natura-si-asociere3

Nu este musai nevoie să tăiați marginile și puteți folosi și coli simple colorate.

despre-natura-si-asociere4

Într-una din poze veți observa un omuleț Lego în aer, există o explicație 😀 David a luat omulețul, i-a lipit un abțibilt pe spate și a spus că e Superman, așa că, locul lui este în aer. Pam … pam !

 David 2 ani și 10 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Michal Bozek @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.