Forme geometrice, logica si asociere

Forme geometrice

Ce poți să faci când copilul este bolnav, așa că sunteți amândoi prizonieri în casă? Jocuri. Asta ca să treacă timpul mai repede până la somn și ca să te relaxezi și tu în cazul în care îți place să meșterești diverse. Îmi propusesem de ceva timp să fac un joc cu forme geometrice pentru că David a început să manifeste curiozitate pentru ele. Spune „cec, păcac” și întreabă „e asta, mami?” atunci când nu recunoaște figura geometrică în cauză.

Activitatea aceasta îi învață pe copii să asocieze elemente, ajută la dezvoltarea logicii, coordonării ochi-mână și la fixarea noțiunii de ”culori”.

Materiale:
– hârtie gumată diverse culori
– cutie din carton
– carioci/acuarelă
– creion
– foarfecă

 

Cum am procedat:
Pentru varianta cea mai simplă puteți să folosiți o coală albă pe care să desenați forme geometrice, apoi să decupați aceleași forme dintr-o coală colorată și să i le oferiți copilului să le asocieze, sau ce o vrea el să facă. Eu am ales varianta mai complicată fiindcă oricum aveam timp și materiale la dispoziție.

Forme geometrice, logica si asociere1

Mai întâi am decupat din foi gumate un cerc, un triunghi și un pătrat. Cu acestea am trasat forme pe o cutie (vă recomand să folosiți una de culoare albă, eu nu am avut). Am numărat câte forme intră și de care și apoi le-am decupat din coli gumate. Le-am așezat pe toate și am tras contur cu carioca (pentru cerc verde – cariocă verde, pentru pătrat roșu – cariocă roșie etc). Pentru că nu am avut cutie albă nu se vedea suficient de clar culoarea așa că am pictat marginea cu acuarelă.

Forme geometrice, logica si asociere2David 2 ani și 5 luni

Să nu aruncați resturile de la colile gumate, le puteți folosi la un alt joc. Have fun!

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Kelly Sikkema@ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.