Proiectul apa si uleiul

Proiectul apa si uleiul

Aceasta este prima activitate pe care David o realizează aproape singur de la A la Z – Proiectul apa si uleiul. A fost foarte entuziasmat când i-am spus că își va face singur o jucărie. L-am urcat în Learning Tower, i-am pus la îndemână materialele și i-am detaliat pas cu pas ce are de făcut. Apoi i-am vorbit despre modul în care apa nu se amestecă cu uleiul și cum obiectele plutesc, iar el a povestit tuturor despre ”ticla, apa, bastră, oil”.

 

Materiale:
– o sticlă goală
– apă
– ulei
– colorant alimentar
– paiete

 

Cum am procedat:
L-am pus în Leraning Tower, am pornit apa la chiuvetă și de aici eu doar am vorbit. David și-a desfăcut singur sticla, a umplut-o cu apă până am spus eu ”stop”, a adăugat colorant, a pus dopul (eu m-am asigurat că este strâns) și a scuturat bine râzând că devine albastră. A pus paietele, cu greu fiindcă i se lipeau de mânuțele lui grăsune.

Proiectul apa si uleiul 1

A adâugat ulei cu ajutorul lui tati, mai mult să ne asigurăm că nu adunăm uleiul de pe mobilă, am prins bine dopul și s-a apucat de amestecat.

Proiectul apa si uleiul 2David 2 ani și 4 luni

Este super distractivă sticla asta. Ne-am jucat și noi cu ea după ce s-a plictisit David. Puteți face această activitate și pentru copii mai mici, este o idee bună pentru stimularea senzorială și vizuală. Când avea mândrul 1 an i-am făcut sticluțe cu apă colorată cu care se joacă și acum.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Paul Steuber @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.