Despre prietenia dintre copii – cu magie si scantei (P)

prietenia dintre copii

David și Antonia sunt, printre altele, prieteni … când vor ei. De altfel sunt și nășic și finuță, asta așa, fiindcă am vrut noi, adulții. Povestea prieteniei dintre ei a început în urmă cu 3 ani și 7 luni. David era un bebeluș liniștit în pătuț și Antonia a venit să îl cunoască. În pătuț nu îmi amintesc să mai fi stat de atunci. Dar încă îmi amintesc clar ochii curioși ai Antoniei care avea atunci mai puțin de 2 ani, ridicată pe vârfuri peste marginea patului. Despre prietenia dintre copii – cu magie si scantei:

 

Cât timp David a fost bebeluș nevorbăreț prietenia dintre copii a fost ca o magie. Scânteile au apărut mai târziu când au fost atât de mari încât să împartă. Să refuze, să riposteze, să coopereze și apoi să o ia iar de la capăt. Acum se supără pe motive doar de ei știute și își întorc spatele, cu mâinile în sân, pufăind ca băbuțele. La câteva minute îi auzim șușotind și știm că pun ceva la cale. Ea e mai mare, gândește strategia și de cele mai multe ori îl convinge. Și el pârăște tot, neintenționat de altfel 🙂 . Cea mai amuzantă fază pentru noi a fost când David, fără măcar să realizeze, și fără să mă chinui eu să aflu, mi-a spus planul lor de a lua sticla de suc cu acid să guste și ei. S-a dus planul.

Prietenia se contruiește în timp, legăturile se fac trăind împreună, și în zilele bune și în zilele mai puțin bune.

Facem vacanțe împreună. Uneori sar prietenește pe nervii noștri că nu au zile prea bune, după cum spun singuri. Alteori se chicotesc toată ziua și planifică și o petrece în pijamale. Ultima oară, de curând, Antonia a invitat și prietenii ei ponei, la petrecerea lor planificată pe canapeaua din sufragerie. N-a fost loc de negociere, ea și-a păstrat poneiul roz cu luminițe, el s-a ales cu ăl mai mare și albastru pe care l-a tot învârtit pe trompa de elefant.

Până la umătoarea petrecere în pijamale cu ponei, va avea loc și lansarea oficială în România a filmul My Little Pony, adică pe data de 13 octombrie. Se anunță o poveste plină de întâmplări simpatice și de magie!

 

Mai mult decât atât, compania Hasbro aduce în magazine o colecție nouă de ponei inspirată din acest film. Puteți să profitați și de reduceri, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, unele dintre jucăriile My Little Pony vor avea coduri promoționale, iar fiecare dintre coduri va fi câștigător și aflați pe loc care este premiul. Tot ce trebuie sa faceți este să intrați pe www.magiaprieteniei.ro și să întroduceți codul promoțional, sau să-l trimiteți prin SMS la 1735. Care sunt premiile? 1000 de jucării My Little Pony, 500 de invitații duble la filmul My Little Pony, mii de cărți electronice de activități, 30 de tablete Samsung și marele premiu, un televizor de ultimă generație în valoare de 3000 de euro.

Puteți afla în permanență noutăți despre jucăriile My Little Pony, dar și despre noua producție care se va lansa în octombrie, pe pagina de Facebook MyLittlePonyRomania.

 

 

Sursă poza: Torsten Dederichs @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.