Joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică”

Obiectivele acestui joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică” sunt:

– Autoexplorarea cu scopul autocunoașterii și modelării psiho-comportamentale;

– Focalizarea atenției asupra propriilor sentimente și percepții interioare;

– Exersarea capacității de exprimare a unor percepții personale.

 

 Vârstă recomandată: 7-14 ani

 Tehnica utilizată: matafora

 Materiale: bilețele cu calități, o cutie colorată, coli de hârtie, pixuri, creioane colorate

 

Descrierea exercițiului:

Pe o măsuță sunt înșirate bilețele cu calități (scrise de către formator; pot fi implicață și participanții). Copiii au posibilitatea de a lua orice calitate pe care și-o doresc și de care cred că au nevoie. Ulterior, este adusă cutia magică, care poate să primească trăsături pe care copiii consideră că le au și de care vor să scape. Bilețele cu trăsături sunt scrise fie de copii, fie de formator dacă sunt mai mici și nu știu încă să scrie. Tot formatorul îi poate ghida și pe cei care nu pot identifica trăsături și calități.

 

În final, fiecare participant spune ce simte și cum gândește o persoană care a primit tot ceea ce și-a dorit și a aruncat tot ceea ce era rău sau de prisos. După caz, se poate apela la externalizare – reprezentarea trăsăturilor prin intermediul desenului și eliminarea lor.

 

Acest joc pentru dezvoltare emoțională – “Cutia magică” poate fi folosit și în lucrul cu adulții.

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 541

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.