Am inceput o viata mai sanatoasa, cu un ruj (P)

o viata mai sanatoasa

Îmi doresc de ceva timp să duc o viata mai sanatoasa și o alimentație mai sănătoasă. Am trăit în echilibru timp de trei ani cât am avut două sarcini și alăptare între. Am făcut asta pentru copiii care creșteau în mine și din mine și când am pierdut unul dintre ei, mi-am pierdut și orice motivație pentru partea asta de sănătate. Se spune, pe bună dreptate, că alimentația are mare legătură cu emoțiile noastre și iubirea pe care ne-o purtăm.

 

Pentru un om serios și responsabil ca mine, sunt superficială în iubirea pe care mi-o port. Sunt superficială și cu mâncarea. Îmbrac haine frumoase, folosesc produse de machiaj și de îngrijire, sunt atentă cum arăt când ies din casă. Și totuși nu mă preocup cu ce pun în interior. Uneori ronțăi trei firimituri toată ziua la birou. Și când ajung acasă și după ce culc copilul, nu mai devreme de 21:30, mănânc haotic tot felul de prostii ascunse prin șifonier, să nu le găsească David.

 

În schimb, de el și de alimentația lui sănătoasă, ne preocupăm. Îi aducem carne, lapte, ouă și brânză de la bunici. Cumpărăm iaurt bio și lapte și ouă bio când se termină cele de la țară. Folosim produse de îngrijre cu cât mai puține chimice și alte bazaconii. Pentru noi, special, nu luăm. De ce, mă întrebam și eu singură. Pentru că nu ne pasă suficient.

Și chiar dacă mă preocup de cum arat la exterior, am realizat de curând, când am fost la deschiderea primului showroom de produse bio, la Bioportal,, că tot nu mă preocup de ce duc în interior prin exterior. Super, acum mă macină și mai mult problema asta.

Am început o viață mai sănătoasă, cu un ruj 🙂

Sigur, nu este direcția în care mă așteptam să încep să îmi îmbunătățesc modul de viață, dar s-a pliat cu alte necesități. Eu folosesc ruj cam zilnic, de mai bine de un an. O fi de la maturitate, refuz să zic îmbătrânire. Și am procedat tipic, am mers în Mall și am căutat la diferite firme. Nu am găsit nimic suficient de hidratant pentru buzelele mele. Nu mi-a trecut nicio secundă prin minte ce conțin rujurile pe care le pun pe buzele mele și nici că există și variante bio și nici că vor fi eficiente.

Am inceput o viata mai sanatoasa, cu un ruj.

Rujul acesta, Brilliant care de la Lavera conține jojoba, unt de shea și uleiurile vegetale. E cert, prețul nu e mai mare, culoare rezistă la fel, incredientele sunt mai sănătoase, dar hidratează chiar mai mult decât cel de până acum. Atunci, de ce nu bio? Pentru că nu știam că există 🙂 . Consumul se schimbă prin educare, și cred eu prin schimbări mici și dese 🙂 Nu îmi propun să arunc toate produsele din casă, dar îmi propun să încerc alternative mai sănătoase pentru ce am acum.

Am mai cercetat câteva produse din cele expuse pentru testare. Bioportal are un depozit de 230 m2, peste 20.000 de produse de la peste 4000 de producători. Mi-ar lua jumătate de viață să le testez pe toate. Bioportal este primul supermarket eco online din România, deschis în urmă cu 6 ani, unde găsești produse bio și produse naturale neperisabile. Au chiar și o secțiune de blog unde postează articole despre lifestyle, îngrijire și rețete culinare sănătoase. Apropo de asta, la întâlnire am gustat mâncat și dulciuri și tarte și tartine făcute cu ingrediente bio și fără zahăr.

Eu sunt mare pasionată de prăjituri, poate că nu se vede, și zău că nu pricep cum poți să gătești tarte atât de bune, fără zahăr. Asta e pe lista mea de ”To do”.

De unde știi că un produs chiar este bio ?

Și ca să închei rezumatul experienței cu Bioportal picată fix peste războiul meu interior, vreau să vă spun că m-am dus la întâlnirea aceasta cu o singură întrebare, așa șceptică cum m-a făcut viața în ultimii ani, ”De unde știi că un produs chiar este bio?”. Bine, citești pe el, dar oare denumirea aceasta este reală? Ei, și ce să vezi, șcepticismul meu a fost alimentat. Se pare că, în România, nu există o autoritate care să certifice asta, să verifice autenticitatea unei etichete. În schimb, în Europa, există, iar certificarea se recunoaște după ștampila verde, rotundă, cu o frunză în interior.

M-am întrebat apoi, dacă nu am siguranța dată de o autoritate responsabilă cu o verificare, atunci cum fac? Consum doar produse din străinătate? Pentru mine, asta nu este o opțiune, se bate cap în cap cu alte valori pe care le am. Bioportal susține că face această selecție pentru clienți, că oferă 100% garanție pentru produsele pe care le vând. Eu recunosc, nu am timp necesar să caut, să aleg, să citesc, să compar, am nevoie să facă cineva asta pentru mine. Momentan mă bazez pe ei.

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.