Cum sa il inveti culorile IV

Cum sa il inveti culorile

Uite cum sa il inveti culorile, ca un joc interesant și simplu, dintr-o cutie de pantofi și dopuri colorate. David a ajuns la stadiul în care recunoaște culorile, cu ușurință alege albastrul și roșul (pe care îl și preferă de altfel, fiind atras tot timpul de mașinile roșii). Făcând activitatea asta am descoperit că știe de fapt și care dop e verde și care e galben.

 

De ce anume am avut nevoie?
– o cutie de pantofi
– dopuri colorate
– acuarelă, pensulă
– creion, gumă de șters
– cuter

 

Cum am procedat?
Am trasat pe capacul cutiei câte un dreptunghi pentru fiecare culoare de dop. Am decupat cu un cuter și am pictat o ramă în culoarea specifică fiecărei dimensiuni.

Cum sa il inveti culorile IV-2

Dacă folosești dopuri de mărimi diferite îl poți învăța și dimensiunile. De altfel activitatea în sine ajută și la coordonarea ochi-mână. Îmbunătățirea acestei coordonări depinde de dezvoltarea motricității fine, dar și a celei grosiere a copilului.

I-a plăcut foarte mult genul acesta de joc pentru culori. La final ridica singur capacul și scotea dopurile pentru a o lua de la capat … de multe ori.

 

David – 1 an și 7 luni

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Yue Su- @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

8 comentarii la „Cum sa il inveti culorile IV

  1. Bine te-am regasit. Am facut ptr Andrei tot ce ai postat despre culori si din pacate nu se concentreaza deloc pe ceea ce ar trebui sa faca. Nu doar ca nu baga dopurile colorate in orificiile special create, dar nici macar nu le bage la intamplare in cutie. Se enerveaza ca nu nimereste, risipeste/imprastie/arunca dopurile si rupe cutia. Stau langa el si ii arat, fac singura de cateva ori jocul (fie cu bile, cu paiuri sau siretiri, asa cum ai „inventat” celelalte jocuri) ma priveste curios, vrea sa faca el si il las, dar nu dureaza mai mult de 20-30 sec si distruge tot. La fel face cu cuburile/ cercurile colorate, puse unele peste si chiar cu cartile cand vreau sa-i citesc sau sa-i arat imagini. Cum sa fac sa il atrag spre partea aceasta de creatie, concentrare si atentie?
    Are 1a5l si tot ce vrea este sa alerge, sa deguste si sa ascunda jucariile/obiectele/imbracamintea, sa investigheze sertarele dulapurile, suruburile si piulitele de pe orice suprafata, sa-si introduca degetele sau picioarele in tuburi/orificii. E posibil sa aiba vreo problema din cauza acestei nervozitati (care mie mie se pare excesiva) sau va veni si perioada atentiei/interesului spre acest tip de activitati?
    Sanatate maxima si succes in toate.

    1. Nu pot sa-mi dau seama, fara sa il cunosc, daca aceasta nervozitate excesiva, cum ii spui tu, este o problema. In general sunt copii care se concentreaza cu usurinta si executa rapid anumite sarcini si copii care fac asta mai greu, in timp, nimic anormal, asa cum unii copil vorbesc mai repede si altii mai tarziu. Daca nervozitatea lui totusi te preocupa eu te sfatuiesc sa vezi un specialist. Nu dauneaza cu nimic o parere avizata, din contra, te poate linisti sau te poate ajuta sa gasesti solutii. Sa ne auzim cu bine!

  2. Asa voi face. Multumesc mult ptr raspuns. In Constanta imi recomanzi pe cineva anume? Imi poti trimite raspunsul pe adresa de e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.