Scut din carton pentru politistii cavaleri

Scut din carton

Am fost cu David la un fel de eveniment și a văzut cavaleri medievali și atât mi-a fost, a zis că vrea și el scut, dar nu doar pentru el, ci și pentru prietenul de la gradiniță. Ne-am pus pe improvizat și a ieșit acest model de scut din carton. Nu am avut neapărat în plan să scriu despre scuturi, din cauza asta nici nu prea am poze, dar au avut așa un succes la grădiniță încât m-am gândit că poate vă inspiră și pe voi.

 

Ce materiale am folosit:
– carton de la o cutie
– foarfecă
– creion
– lipici
– acuarele acrilice

 

Cum am procedat:
O parte importantă din muncă a făcut-o David, el a fost responsabilul cu estetica. Eu am tăiat o cutie de la trenulețul primit cadou și am trasat cu un creion forma pe care o vedeți. Cu acuarelă acrilică maro am colorat fața și am lăsat să se usuce bine. Am pus ce culori a vrut David, pe o farfurioară, i-am dat o pensulă și s-a pus pe decorat. Eu am scris numele lor pe scuturi și peste câteva ore, după ce m-am asigurat că s-au uscat foarte bine culorile, am lipit o fâșie de carton pe spate de care să țină ei scuturile (ce se vede cu galben în poză).

Scut din carton

Care sunt oportunitățile de învățare?
– coordonare ochi-mână
– dezvoltarea creativității
– învățare despre culoarea rezultată din combinarea altor culori

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Paweł Czerwiński @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.