Peditel 1791 – call center pediatric non stop

Peditel 1791

Luați repejor pixul și agenda telefonică! Mă rog, mobilul direct, că cine mai folosește hârtie în ziua de azi. Notați numărul acesta Peditel 1791  (tarif standard, fără suprataxă). Puteți suna aici la orice oră pentru a fi informați și ghidați, ce să faceți când copilul are o problemă medicală. Atenție, dacă este ceva grav apelați Unitatea de Primiri Urgențe (UPU).

 

Inițial acest proiect s-a implementat în 2014 – 2015 în Cluj, dar începând cu 25 Mai 2015, a devenit proiect național. Scopul este de a reduce vizitele la UPU, în cazul în care nu există o urgență medicală reală. Dacă specialiștii care răspund la telefon consideră că e nevoie de mers la spital, vă îndrumă imediat. În același timp scade nivelul de stres în rândul părinților (da, da, știm toții cât de repede ne panicăm când vine vorba de sănătatea micuților noștri) și ajută la îmbunătățirea stării de confort al copilului, prin instrucțiunile clare pe care le primiți.

Cât este de util Peditel?

În urma evaluării proiectului pilot din Cluj, rezultatele spun că 9.628 de cazuri pediatrice s-au rezolvat, în urma a 11.995 apeluri primite și 11.161 apeluri cu răspuns. 65% dintre apeluri s-au rezolvat fără a fi nevoie ca părinții să ajungă cu copiii la spital.

Principalele motive pentru care au sunat părinții?

Febra, vărsăturile, tusea și diareea.

Eu vă doresc să nu aveți nevoie nici într-o viață de numărul ăsta, dar păstrați-l bine totuși, nu se știe niciodată când vreun ”balaur” atentează la sănătatea copiilor noștri.

L.E: 1791 funcționează excusiv în rețeaua: Vodafone, Orange și Telekom fix și mobil!

Peditel 1791 - call center pediatric (2) Peditel 1791 - call center pediatric (3)

Sursă poza: Wilhelm Gunkel @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 532

5 comentarii la „Peditel 1791 – call center pediatric non stop

  1. Nu ar fi rau sa existe si la noi un astfel de numar. Se intampla de fffff multe ori ca un copil sa nu fie atat de bolnav pe cat sunt parintii de alarmati.

    1. Simona, Peditel 1791 este apelabil national, in 2014 a fost proiect pilot pentru judetul Cluj si apoi l-am extins.

        1. Am inteles. Proiectul are ca si obiectiv extinererea pentru comunitatile romanesti din afara Romaniei.Estimatin 2017 ianuarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.