Colecția Micul Zen – Cărți pentru copii

Colecția Micul Zen

Aceste 4 cărți din colecția Micul Zen sunt printre preferate lui David. Nu neapărat și ale mele 🙂 Ele sunt scrise curat, frumos, cu mesaje pline de blândețe. Poveștile nu m-au prins pe mine în mod deosebit, dar sunt cărțile lui, așa că decide singur ce vrea să citim înainte de culcare și ce pune pe lista lui de preferințe. Nu sunt multe cărțile pe care cere să le reluăm cu periodicitate, dar acestea se numără printre ele.  Rolul meu rămâne doar să mă asigur că textele pe care i le citesc au mesaje sănătoase, vocabular curat și imagini la fel. 

 

Temele abordate sunt, cel mai probabil, întâlnite de fiecare părinte. Și ce au, într-adevăr special aceste cărți, sunt exercițiile fizice simple, de respirație, de relaxare sau de meditație. Noi ne propunem să le facem împreună, uneori sărim peste ele, dacă cere mândrul asta, dar din punct de vedere terapeutic mă bucur că există astfel de cărți care oferă exerciții clare și simple pentru copii și părinți. 

Motoraș, un iepuraș fără astâmpăr.

Este o poveste terapeutică în versuri, cu ajutorul căreia copiii pot învăța să se concentreze mai bine.

Nu mi-e somn! 

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii se pot liniști pentru a avea un somn liniștit și odihnitor.

Rina ursulina e furioasă.

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii învață să își gestioneze emoțiile.

 

Mă relaxez cu Anda, micuța panda.

Este o poveste terapeutică, cu ajutorul căreia copiii pot învăța să se relaxeze.

 

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 531

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.