Educația este salvarea copiilor săraci!

De 12 ani lucrez în mediul ONG – organizații umanitare care vin în sprijinul celor mai puțin norocoși decât noi. Am întâlnit în anii aceștia sute de copii și tineri pentru care mâna întinsă la momentul potrivit a fost ajutorul de care au avut nevoie să pășească groapa. Pentru unii asta a însemnat să nu rămână repetenți. Pentru alții a fost ridicarea mediei de la 6 la 8. Pentru alții a fost actul deciziv care i-a dus către un liceu, o școală profesională sau o facultate. Pentru toți e valabil același lucru – educația este salvarea copiilor săraci!

 

Poate pentru cei care au o familie stabilă, un venit de bază, un plan de rezervă, cineva care să le țină plasa de siguranță în cazul în care cad, poate pentru ei aceste proiecte sociale nu sunt mare brânză pe pâine. Dar pentru cei care nu au nimic din toate astea, proiectele sociale sunt, uneori, salvarea din condițiile sărace în care sunt obligați să trăiască.

Conform datelor UNICEF, doar patru din cinci copii termină clasa a VIII-a și doar șapte din zece termină liceul sau școala profesională.

 Pentru acel unul din cinci copii și pentru acei trei din zece, nu a fost nimeni acolo. Așa că, eu sprijin orice inițiativă care ajută copiii și tinerii să rămână în sistemul de învățământ. Pentru că eu știu că educația este salvarea copiilor sărăci! Pentru că eu știu că, deși fiecare copil are dreptul la educație nu înseamnă că o și obține. Iar copiii din familiile foarte sărace, din mediul rural şi din comunitățile rrome, sunt copiii care sunt în cel mai mare risc de a abandona școala sau de a avea rezultate școlare foarte slabe.

Lidl a lansat campania ”1 jucărie #pentruunviitormaibun”.

Potrivit datelor furnizate de INS, 17,5% dintre tinerii români din intervalul de vârstă cuprins între 18 şi 24 de ani renunţă la studii înainte de a termina liceul (preluat din studiului UNICEF, Costul investiției insuficiente în educație). Pentru a-i ajuta, Lidl a lansat campania ”1 jucărie #pentruunviitormaibun” . Astfel, în perioada 11 noiembrie-15 decembrie 2019, pentru fiecare jucărie cumpărată din magazinele sale, Lidl donează 1 leu către UNICEF. Prin această inițiativă Lidl își propune să vină în întâmpinarea a peste 1.000 de adolescenți din medii vulnerabile din județul Bacău. Tinerii au fost identificați de UNICEF pe parcusul anului școlar 2018 – 2019. Dintre aceștia 150 sunt în risc de abandon școlar.

Lidl și UNICEF susțin copiii din comunitățile vulnerabile să își continue studiile la liceu sau școli profesionale.

Parteneriatul dintre Lidl și UNICEF a început în 2017. Aproape 3 ani care au însemnat:

  • creșterea numărului de elevi care își continuă studiile la liceu sau în școli profesionale;
  • identificarea, pregătirea și consilierea elevilor din mediul rural aflați în risc de abandon școlar;
  • susținerea cadrelor didactice în dezvoltarea competențelor necesare care să le permită să vină în sprijinul elevilor;
  • cursuri de educație parentală pentru părinții elevilor din grupul țintă;
  • 500.000 lei sprijin oferit UNICEF cu ajutorul clienților LIDL.

 

Vă reamintesc că, pentru fiecare jucărie pe care o cumpărați în perioada 11 noiembrie-15 decembrie 2019 din magazinele Lidl, 1 leu va fi donat către UNICEF, pentru a oferi copiilor din medii defavorizate acces la educație de calitate și șansa unui viitor mai bun.

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.