Caiete educative de la editura Gama  

Caiete educative

Lui David îi place foarte mult să i se citească din cărți… nu din totdeauna, este o atracție mai nouă, și îi place să lipsească abțibilduri, așa că, aceste caiete educative sunt perfecte pentru el. Și pentru mine, știți deja pasiunea mea pentru activități și dezvoltarea abilităților copilului meu.

Colecția MultiQ ajută la dezvoltarea inteligențelor multiple, încă de la 2 ani.

Caietele sunt realizate pentru 4 vârste distincte (2/3/4/5 ani) și grupează aceste tipuri de inteligență în 4 domenii distincte:
• IQ – inteligența intelectuală (lingvistică și logico-matematică)
• CQ – inteligența creativă (spațial-vizuală și muzical-ritmică)
• EQ – inteligența emoțională (interpersonală și intrapersonală)
• AQ – inteligența adaptativă (corporal-kinestezică și naturalistă)

La începutul fiecărui caiet există o introducere care explică pe scurt despre tipul de inteligență care urmează a fi aprofundată și câteva sugestii de lucru. Abțibildurile sunt ușor de dezlipit și pot fi puse la loc în cazul în care copilul nu nimerește din prima și îl enervează să nu fie aproape drept puse (cum e cazul lui David 🙂 ) .

Noi avem pentru 3 și 4 ani, cele de 3 ani au putut fi rezolvate aproape în întregime de el, cu foarte puțin ajutor. Singurele exerciții la care s-a împotmolit au fost cele cu drumuri.

Inteligența emoțională cuprinde inteligența interpersonală și inteligența intrapersonală.

Despre iteligența emoțională și importanța ei, despre cum să o dezvoltăm, jocuri și tipologie de vârstă v-am mai vorbit în multe articole până acum, le găsiți pe toate în această categorie. Nu e de mirare că a fost caietul preferat al lui David.

Caiete educative de la editura Gama1

Inteligenta adaptativă (3 ani) vizează inteligența naturalistă și inteligența corporal-kinestezică.

Acestea ajută copilul la adaptarea la mediul înconjurător.

Caiete educative de la editura Gama2

Pe cele de 4 ani le-am răsfoit puțin, pentru că a insistat și a rezolvat câteva exerciții, dar da, sunt avansate ca dificultate.

Inteligența intelectuală (4 ani) este dedicată inteligenței lingvistică și inteligenței logico-matematică.

Caiete educative de la editura Gama3

Inteligența creativă are în vedere dezvoltarea inteligenței spațial-vizuală și inteligenței muzical-ritmică.

Caiete educative de la editura Gama4

Voi cumpăra și celelalte caiete educative pe care nu le am acum, pentru 3 ani. Cred că ar fi un bun material și pentru grădinițe și sigur sunt foarte utile la drum lung, pentru a ține copilul ocupat.

 

Recomandări de cărți și materiale pentru copii găsiți în categoria numită fix așa ”Cărți și materiale pentru copii” 🙂 .

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

2 comentarii la „Caiete educative de la editura Gama  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.