Joc de energizare „Nu există – fără”

Nu există - fără

Acest joc de energizare „Nu există – fără” este un icebreaker care ajută și la dezvoltarea atenției și a ascultării active. Este un joc interesant și potrivit și pentru copii, dar și pentru adulți. Este simplu și nu ai nevoie de prea multe materiale, doar o minge.

 

Marimea grupului: 10-20 participanți

Varsta potrivita: peste 10 ani

Materiale: o minge

 

Descriere:
Participanții formează un cerc, stând la o mică distanță unii de alții. Animatorul deține mingea și o aruncă altui participant, spunând: „Nu există … fără….” (de exemplu: ” Nu există școală fără profesori”). Următorul participant aruncă mingea și spune și el o frază, de exemplu „Nu există foc fără fum”, „Nu există vară fără mare” etc. 

 

Observatii:
Dacă un participant nu poate inventa o frază, ceilalți îl pot ajuta. La copiii mici este posibil să fie nevoie de mai mult sprijin.

 

Dacă v-a plăcut acest joc de energizare „Nu există – fără” veți găsi mai multe asemănătoare în rubrica Jocuri de energizare.

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.