Cum sa il inveti culorile I

Cum sa il inveti culorile I

Cum sa il inveti culorile I … pe el, pe copil, sau partener dacă nu știe încă diferența dintre mov și roz 😀 . Orice informație se reține mai ușor dacă este oferită într-o modalitate atractivă. Acesta este și motivul pentru care copiii învață foarte repede prin joc. Bon, și ce-mi spusei eu zilele astea? Hai să îl învăț pe David să diferențieze culorile. Îi povestesc de mult timp despre ele, o fi reținut ceva, dar nu știu cu siguranță, din moment ce nu vorbim încă aceeași limbă.

 

Adunăm de multă vreme dopuri de sticlă, noi și toate familiile noastre. Puteți folosi în loc pom-pom, crești de rufe, hârtie colorată, paie de băut. Castroanele le-am găsit mai greu. Se pare că în zilele noastre nu mai știu producătorii să folosească culorile de bază.

Cum sa il inveti culorile

Am ales doar dopurile de culoare roșu, albastru, verde, galben, le-am amestecat, apoi i-a arătat cum să le sorteze. Succes maxim! După cum vedeți se pricele brici! Mdaaa … măcar a stat ocupat mult timp cu ele. Le-a plimbat prin toată casă de blagosloveam la fiecare pas prost calculat.

 

Ce mai contează! Copilul să fie fericit … și ocupat.

 

David – un an și o lună

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Markus Spiske @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt psiholog și psihoterapeut specializat în terapia traumei și în evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei. Am experiență de peste 13 ani în lucrul cu adulți și copii, atât în cabinet, cât și în domeniul ONG-urilor și sunt psiholog colaborator al Institutului de Studiul și Tratamentul Traumei București (ISTT). Sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 536

7 comentarii la „Cum sa il inveti culorile I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.