”Sexualitatea masculină” – Michael Bader – 📚 De citit

Sexualitatea masculină

”Sexualitatea masculină. De ce femeile nu o înțeleg, iar bărbații nici atât” este titlul complet al cărții și recunosc că o spune la fix. Michael Bader, psiholog clinician și psihanalist, scrie despre un subiect sensibil și totuși atât de necesar de înțeles. Eu cred că este cumva spre imposibil să ai o viață sănătoasă de adult fără să înțelegi această parte din noi, sexualitatea.

 

Michael Bader scrie clar, direct și cu sensibilitate despre sexualitate ca o oglindire a vieții profunde din interiorul unui bărbat. Dărâmă prejudecați și prezintă un adevărat la care, poate, mult prea mulți dintre noi, nu am avut cu adevărat acces. Un adevăr pe care avem nevoie să îl scoatem la iveală în această cultură a noastră în care încă predomină presupunerea că barbații vor doar sex. 

”Decodificând fanteziile și preferințele noastre sexuale, putem descoperi ce anume ne motivează ca ființe umane. Sexualitatea și psihologia, așadar, sunt precum cheia și încuietoarea. Înțelegând forma cheii, putem afla foarte mult despre contururile incuietorii pe care o deschide”.

Scrie drespre teme precum pornografie, sex pe internet, fantezii, infidelitate, plictiseală în pat. Despre cunoscutul sindrom al Lolitei – atracția față de femei mai tinere. Le susține cu exemple din experiența lui clinică și evidențiează dinamica ascunsă din spatele lor.

 

Cartea ”Sexualitatea masculină” face o radiografie clară a comportamentului masculin și te ajută să îl înțelegi chiar și în cele mai greu de digerat manifestări ale lui. Prin înțelegerea modului în care bărbații funcționează din punct de vedere psihologic, când vine vorba de sex, putem să creăm o relație autentică cu ei. Iar ei pot crea o relație mai empatică și sinceră cu ei înșiși.

Printr-o conștientizare tot mai crescută a psihologiei din spatele sexului, Bader urmărește să sporească stima de sine a individului și să amelioreze comunicarea din cadrul relațiilor”. – scrie pe spatele cărții.

Imi place paralele pe care o face între sexualitatea masculină și cea feminină. Este mai ușor așa să vezi diferențele și mai ales să înțelegi cum se influențează una pe cealaltă. Vorbește despre rușine, vinovăție, singurătate. Scrie despre nevoia de a fi în contact cu propria feminătate. Despre nevoile de dragoste și siguranță și modul ascuns în care se manifestă.

 

Aceasta este genul de carte care ar trebui să fie lectură obligatorie și pentru bărbați, dar categoric și pentru femei. Și mi-aș dori să găsesc o carte asemănătoare despre sexualitatea feminină.

 

Ca și alte cărți pe care vi le-am recomandat în categoria: ”Cărți și materiale pentru adulți” și aceasta vă poate duce cu un pas mai aproape de voi înșivă.

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.