DIY Cursă cu obstacole din piese Lego

Cursă cu obstacole din piese Lego

Când i-am propus lui David să construim o cursă cu obstacole din piese Lego a fost super încântat. Eu m-am așteptat să fie nevoie mai mult de implicarea mea, dar nu a fost cazul. A gândit foarte mult singur, a făcut și refăcut de câteva ori. De altfel a construit mai multe modele, unele mai complicate decât altele și a făcut asta câteva zile la rând. Din când în când mă mai lăsa și pe mine să îmi dau cu părerea, dar nu prea des.

Ce am folosit:

– Placă Lego (noi am avut dimensiunea 32 cu 32 cărămiduțe)

– Piese lego (dimensiuni diferite, culori diferite)

– Minge mică (noi am avut una din fier de la un joc de gravitație)

Cum am procedat:

Pe o placă Lego mai mare (noi am avut dimensiunea 32 cu 32 cărămiduțe) a construit un labirint prin care mingea trebuia să ajungă la final, unde putea să iasă de pe placă. După prima variantă în care se termina repede cursa, a regândit și a pus mai multe obstacole și mai complexe. Nu am avut un model predefinit și asta a ajuta la dezvoltarea logicii și a creativității.

Pe mine m-a lăsat foarte puțin să intervin. A stabilit singur și diferite reguli cum ar fi să jucăm cu 5 biluțe. Începeam cu una și când finalizam cursa, o luam de la capăt și mai adăugat o bilă. Sau, mai adăugam piese după 8 secunde de joc, piese care îngreunau cursa, așa că, dacă nu finalizai după 8 secunde, jocul devenea mai complex.

La unele curse a adăugat și un tunel, sau a pus o anumită piesă mai slab fixată pe placă, în așa fel încât, dacă o loveai, se desprindea și iar jocul devenea mai dificil.

Care sunt oportunitățile de învățare:

– dezvoltarea logicii

– dezvoltarea gândirii spațiale

– dezvoltarea creativității

– dezvoltarea coordonării ochi-mână

 

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

 

 

Sursă poza: Dan Burton @ Unsplash

 

 Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Notificări articole”). 

 

 

Sunt licențiată în Psihologie și în Asistență Socială și sunt fascinată de psihicului uman și capacitatea lui de a supraviețuit și a se reconstrui indiferent câte furtuni e obligat să ducă. Am finalizat masterul „Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și familiei” și un program de formare în specializarea ”Psihoterapia integrativă a traumei”. Cred cu tărie că oamenii sunt făcuți să fie buni și să iubească. Unii nu își dau voie. În ei stau bine de pază durerile, fricile, mecanismele de apărare, furia. Toate zidurile pe care și le-au ridicat singuri, pentru că altă dată au trebui să se apere. Altfel nu ar fi putut trăi. Altfel nu știu să trăiască. Dar altfel se poate!
Articole create 535

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.